Az eredetit is imádtuk, mert ott lapult a hűtőben, vagy lapult ki a zsebedben, ha magadhoz csapva elfelejtetted… de őt biztos nem fogod! Nem elég, hogy finomabb mint az eredeti – legalábbis nekem a “házi” mindig különlegesebb, hiszen az adalékokon túl az ÍZEKET is érzed…
…de ez a tejszelet tényleg tápláló: szuper fehérjeforrás (nem a tej, hanem a tejsavónk miatt! :)) és a cukor és liszt helyett egészséges zab van benne!
Ne legyél mohó, süss belőle párodnak, gyerekeknek… csak…Vigyázat! Függőséget tud okozni. Felelősséget nem vállalni érte 😀
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 20-25 perc |
Mennyiség |
szelet
|
- 4 db tojás
- 40 gramm Peak Whey Selection fehérjepor fagyis
- 60 gramm zabpehelyliszt
- 10 gramm útifű maghéj
- 30 gramm holland kakaópor
- fél csomag sütőpor
- 1 evőkanál kókuszola
- 35 gramm eritrit
- 150 ml víz
- 250 gramm zsírszegény krémtúró
- 1 evőkanál citromlé
- 30 gramm Peak Whey Selection fehérjepor fagyis
- 250 gramm görögjoghurt
Hozzávalók
A tészta
A töltelék
|
- A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük az édesítővel és az olajjal fehéredésig, majd hozzáadjuk a többi összetevőt, összekeverjük. Ezután a felvert tojáshabot, óvatosan hozzáadjuk, hogy ne törjön nagyon össze.
- Papírral bélelt formába öntjük és megsütjük.
- 180 fokon 20-25 perc alatt el is készül.
- A kész tésztánkat félbe vágjuk. A tölteléket krémesre keverjük, majd a két piskóta közé töltjük. Hűtőben hagyjuk dermedni 1 éjszakára. Másnap lehetőleg nem egyszerre elfogyasztjuk.
Hozzászólások
Eddigi hozzászólások a "Kinder tejszelet diétásan!" című cikkhezHelló, az egy adag mennyiség a teljes sütire vonatkozik vagy egy szeletre? Ez sosem tiszta 😀
1 szelet:) szép is lenne, ha csak ennyi lenne az egész :))
Sziasztok!
Összesen kb 8-9 ekkora szelet jön ki az egész receptből mint a képen 🙂