Csak annyit írok... egy szelet csak 76 kalória, és szinte CSAK fehérje van benne. Bezony. Semmi ólálkodó zsír, suttyomban lecsapó szénhidrát, rejtőzködő cukor... maga a diétás mennyország. Én eddig nem hittem benne, de Peak szakácsaink kezdik visszaadni a hitet :))
Csak annyit írok... egy szelet csak 76 kalória, és szinte CSAK fehérje van benne. Bezony. Semmi ólálkodó zsír, suttyomban lecsapó szénhidrát, rejtőzködő cukor... maga a diétás mennyország. Én eddig nem hittem benne, de Peak szakácsaink kezdik visszaadni a hitet :))
-+=
Olvasási idő:< 1perc
Ugyan ki ne szeretné a Kinder Buenot? Legyen szó akár gyerekről, akár felnőttről. Jómagam is imádtam. Viszont amióta kizártam a cukrot az életemből, azóta ezt se emeltem le a boltok polcairól. Igyekeztem inkább egészséges változatban elkészíteni, és nem csalódtam a végeredményben: számomra felidézte gyerekkorom kedvencének mennyei ízét.
Az arányokat egész rugalmasan lehet változtatni, ha imádod a Nutellát, vissza ne fogd magad, tegyél bele bőven! 🙂
33% OFF a Munka Hőseire! Dolgozzanak helyetted a Zsírégetőid! Csak PÁR Napig!
Tápanyagadatok
Hamis Kinder Bueno Cake
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 76Ebből zsírsavak (kcal) 27
% DV (napi érték)*
Összes zsír 3,9g5%
Szénhidrát 2,6g1%
Fehérje 8g16%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
A túróhoz adjunk egy kevés mandulatejet, majd egy villával, vagy egy konyhai csodagéppel törjük össze egészen finom állagúra (ezt a folyamatot akár át is ugorhatod, ha sovány krém-tehéntúrót használsz).
Hozzáadjuk az édesítőszert, a darált mogyorót, a cukormentes nutellát és elkeverjük.
A zselatint meleg vízben feloldjuk, majd hozzáöntjük a túrós keverékhez, alaposan összekeverjük, tortaformába öntjük, és mehet is pár órára a hűtőbe.
Ha biztosra akarsz menni, akkor a zselatint ne sajnáld, mivel ezen múlik, hogy egy szépen szeletelhető vagy egy kanalazható torta lesz-e a végeredmény.
Ha már megszilárdult a torta, díszítsük a tetejét! Ehhez egy kevés kakaóport egy kis vízzel sűrűre keverjünk ki, majd csurgassuk rá a sütinkre, és végül szórjuk meg darált mogyoróval.
Patócs Gábor vagyok, a PG’s kitchen Instagram és Facebook oldal kezelője. A testépítés és az egészséges életmód évek óta fontos részét képezi életemnek. Nem tartom magam utóbbi megszállottjának, sokkal inkább egy egészséges egyensúly fenntartására törekszem és ezt a látásmódot igyekszem átadni Követőimnek is. A rohanó hétköznapokban egyszerű, gyorsan elkészíthető (nem utolsó sorban kevés mosogatnivalóval járó), ellenben mégis látványos süteményeket, ételeket igyekszem készíteni. Mindezeket könnyen beszerezhető, minőségi hozzávalókból. Természetesen kíváncsiságom kielégítésére is törekszem, így időnként szívesen kísérletezek kevésbé ismert alapanyagokkal, tapasztalataimat pedig szeretném megosztani Veletek is. Az ételek elkészítése mellett, a gasztrofotózás rejtelmeibe is szenvedélyesen belevettem magam, hogy a legimpozánsabb képekkel tudjam bemutatni Nektek receptjeimet.