Ugye milyen rossz dolog a diéta? :D Ilyen könnyed, piha, áfonyával bolondított citromos túrótortát is ehetsz benne, akár este 10kor is!
Ugye milyen rossz dolog a diéta? :D Ilyen könnyed, piha, áfonyával bolondított citromos túrótortát is ehetsz benne, akár este 10kor is!
-+=
Olvasási idő:2perc
Pihepuha proteindús piskóta, ami már önmagában isteni, de bizony az emeli a magasba, hogy a mennyei finom citromos sajttorta kazeinnel kikevert túrókrémmel töltjük be! Igen, jól látod, sz@r dolog ez a diéta :)))
Amit fontos róla tudni:
Dolgozzon helyetted a Zsírégetőd! A Munka Ünnepére: 33% OFF a Peak Zsírégetőidre!
a piskótakészítés kényes meló lehet kezdőknek – legalábbis nekem voltak vele kudarcaim, mert nem voltam elég óvatos habforgató és lelkesen szétkavartam a habot, így inkább lett egy óriáspalacsinta, mint piskóta – szóval a tojásfehérje habbal EXTRA óvatosan bánni. Sütheted egybe is, de így laponként tutira meg lesznek a rétegek!
a töltelék a diéta jegyében készült túrókrémmel, de akár a Peak cukormentes kókuszkrémmel is elkészítheted – mondjuk akár úgy, hogy túrókrémbe kevered ki – és voálá, kész a raffaello torta! Vagy ízlés szerint tedd a citrusos krémhez, isteni lesz!
érdemes többféle ízű fehérjével is kipróbálni: csokitorta, gyümitorta… arra fogyelj, hogy a piskótába mindenképp kazeint tegyél! Most rengetek Peak finom fehérje 500g-os kiszerelésű, így érdemes több ízt is betárazni 🙂
A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját az eritrit felével és a túróval csomómentesre és habosra keverjük.
A fehérjét keményebb habbá verjük az eritrit másik felével.
A túrós tojássárgáját és a fehérjehabot összekeverjük egy spatulával: elsőnek a hab negyedével fellazítjuk a tojáshabot, majd ezt keverjük már ÓVATOSAN vissza a habba, vigyázva, hogy ne törjük össze a habot.
Majd apránként beleforgatva hozzákeverjük a zablisztet és a fehérjét is.
Sütőpapírral bélelt tepsibe előre rajzolunk 4 tortakarikát és erre szépen eloszlatjuk a krémet. A tetejére szórjuk az áfonyákat.
Hőlégkeveréssel (nekem 2 tepsire fért rá) 170 C-ra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük a piskótát. Ha a széle picit barnás már jó.
Közben elkészítjük a töltit 🙂 A pudingot megfőzzük, a zselatinlapokat hideg vízbe mártjuk, majd belekeverjük a pudingba. Ha kicsit hűlt, mehet bele a túró és a fehérjepor is.
Kezdjük el a tortát rétegezni egy kapcsos formában: vágjuk a formával mértre a kisült lapokat,majd illesszünk be egyet alulra. Erre kenjük a krém negyedét, majd újra lap, újra krém - amíg el nem fogy.
Érdemes egy estét a hűtőben pihentetni, hogy szépen megszilárduljon és összeálljon! Jójó, ez a legrosszabb része, tudom!
A Peak főszerkesztője vagyok, mellette pszichológia szakon végeztem, és sportedzőként is évekig tevékenykedtem. Régebben versenyszerűen sportoltam (küzdősportok), így a rendszeres sport, a minőségi étkezés, az erősítés és a tápkiegek az életem részévé váltak.