Mákos guba, de kifli nélkül, diétásan? Igazi guba élmény, retrosan, ámde sokkal diétásabban! Most pedig TORTÁBA készítettem el – és azért lett „SZINGLI” – mert mindenki azt mondta, hogy nem kér belőle, mert…. nem szereti a mákos gubát, vagy diétázik… DE! Amikor megtudták, hogy ez DIÉTÁS, és FINOM is (akkor is, ha nem vagy mákrajongó…?) – hogy elehetett volna duplázni is 🙂
Kiflik helyett >> fehérjés Peak bögrés süti!
Nagyjából ugyanolyan gyors művelet, mintha kifliket vagdosnál fel! Hiszen a Peak bögrés süti a konyhába lépéstől számítva nagyjából 2-3 percen belül elkészül, ráadásul egy sokkal finomabb, friss süti lesz az alapod, ami még diétásabb, egészségesebb is. Miért?
- cukormentes
- zabpehelyliszttel készült, amelyek lassű felszívódású szénhidrátok, és nem emelik meg az inzulinszinted
- majdnem a fele FEHÉRJE! Fehérjetartalmával kimagasló a süti-piacon, és így még diétásabb is, hiszen nemcsak full szénhidrát az egész alap!
EXTRA pikánssá a Peak mindenmentes mákkrémjével tehetsz! Ez egy AZONNAL EHETŐ mákkrém, kókuszliszttel lazítva (nincs kókusz íze!!, de tolakodó mák sem. Isteni nah! Főleg itt!)
Sodónak pedig a Peak Keep Calm kazeinjét is használtam – madártej ízben, ami csak fehérje, és a kazein miatt nagyon krémes! De akár PUDINGPOR – fehérje és Skyr joghurt kombó is szuper, pláne a tortába!
*** UPDATE! *** 30% OFF a MÁKOS GUBA CSOMAGRA! Mivel Nálatok és a Peak Instagram felületen a Diétás Mákos Guba recept abszolút nagy rajongótáborra tett szert – emiatt arra gondoltunk, egy szuper kedvezményes csomagban odaadjuk Neked a híres Peak Guba hozzávalóit – hogy bármikor begubázhass! 🙂 Azaz a receptben szereplő Peak termékek egy PAKKBAN, KEDVEZMÉNYESEN a TIÉD!
Sőt! MÉG tudtuk fokozni a Guba-élményt. Az ÚJDONSÁGNAK számító Peak Falv powder ízesítő porok közül a MÉZES ízt keverve a gubába, igazi mézes gubatésztát kapsz – KALÓRIÁK NÉLKÜL! Ha Te is mesésen, mézesen szereted a gubát, akkor az ízesítőport pluszban megtalálod ITT!
Bónusz segítség diétázóknak 🙂 Videós mákos guba recept – így készült!
Előkészítés | 20 perc |
Pihentetés | 3 óra |
Mennyiség |
szelet
|
- 120 gramm Peak FAST Cake - Bögrés süti por cukor és fehér liszt nélkül
- 120 ml víz
- 50 gramm darált mák
- ízlés szerint Peak Poppy Cream mákkrém
- 2 dl 1.5%-os tej
- 1 csomag cukormentes vaníliás pudingpor
- 3 dl 1.5%-os tej
- 100 gramm joghurt (Skyr)
- 20 gramm Peak Keep Calm Dessert Casein fehérjepor madártej ízben
Hozzávalók
A gubához:
Vaníliás réteghez:
|
- A bögrés sütiport keverd el a vízzel, majd rakd négyszögletű mikrózható edénybe. Rakd be a mikróba és 2 perc alatt szépen megsül. Óvatosan borítsd ki és vágd fel a kihűlt tésztát kockákra.
- A tejet mikrózd meg melegre, majd a mákot és a mákkrémet jól keverd el benne. Öntsd a felkockázott sütikre. Hagyd állni, hogy jól szívja be magát, majd nyomkodd egy tortaformára.
- Ezután készítsd el a vaníliás krémet. Főzz egy sűrű pudingot - tegyél bele Skyrt és kazeint ha kihűlt, majd öntsd a tortára.
- Rakd be a hűtőbe 2-3 órára, majd szeletelhető is!