-+=
Olvasási idő: 2 perc

Egy kis napiromantika… ami adta a következő sütünk&tanulunk bejegyzésem alapját… nem mintha nem dobnék össze bármikor egy 10 perces csodamuffint… de még jobb, ha ki is érdemlik azt 🙂

Szóval! A Párocskád épp ezt meséli: “Tegnap találtam a cukormentes részlegen egy tök jó pofa édességgel töltött szívószálat neked és majdnem megvettem, de láttam, hogy az összetevő listán az volt írva, hogy: glükóz-fruktóz szirup…az meg cukor, azt mondtad…így visszatettem” 

Na ebből két tanulság: 

1. Úgy tűnik, a pasi-agy mégsem hiperszenzitíven ellenálló a női diétás agymenésekre…………………………

33% OFF mindenre a Peakshopban! Szabadságra ment a grafikusunk! + Sör és Fagyi kupon is a Tiéd!

2. A cukornak bizony TÖBB álneve van, amit kihasználnak…így ha az összetevő listán nincs is odaírva, még ott lehet:

barna cukor (A legnagyobb átverés! Nem jobb, sőt, rosszabb mint a sima cukor! Akit érdekel miért, írjon és írunk róla!)
maltodextrin (Ő meg a leggyakoribb “diétás” alapanyag… pedig a tömegnővelő porok alapja is ez…hát nem érdekes… :/ …)
kukoricaszirup
dextróz
fruktóz
galaktóz
glükóz
glükózszirup
méz
invertált cukor
laktóz
maltóz
juharszirup
melasz
melaszszirup
rizsszirup
kókuszcukor
szőlőlékoncentrátum
cirokszirup

Ezek is cukrok, legalábbis ugyanúgy viselkednek a testedben mint a cukor!!!
….
Mindenesetre a fenti momentumért úgy éreztem, egy extra csokis-meggyes protein muffinnal kell meghálálnom az igyekezetet! Pár szimpla hozzávaló és pár perc… figyeld csak!!!!

Tápanyagadatok
Csokis meggyes zabmuffin
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 90 Ebből zsírsavak (kcal) 18
% DV (napi érték)*
Összes zsír 2,4g 3%
Szénhidrát 9,8g 3%
Fehérje 6,7g 12%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20-25 perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20-25 perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A száraz hozzávalókat elkeverjük, majd beleöntjük a joghurtot, a tojásokat és a vizet. Alaposan elkeverjük.
  2. A meggy felét egy késes aprítóban pépesítjük és hozzáadjuk a tésztához - célszerű az egészet amúgy egy késes botmixerbe hajítani, és ott mindent összevegyíteni. A meggypép nagyon finom, puha és omlós tésztát ad - így NEM KELL bele semmilyen zsír, mégsem lesz száraz!
  3. A meggy másik felét csak keverd hozzá, legyenek benne egész darabok is. Cukormentes csokit is tördelhetsz bele!
  4. Szilikonos formába töltsd - majd előmelegített sütőben, közepes hőfokon süsd 20-25 percig. Utána vedd ki, és hagyd picit hűlni.
  5. Langyosan is nagyon finom, de hűtve, másnapra is tökéletes!

Több muffin receptem ITT!

zabmuffin

csokis meggyes zabmuffin

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!