-+=
Olvasási idő: 2 perc

Egy kis napiromantika… ami adta a következő sütünk&tanulunk bejegyzésem alapját… nem mintha nem dobnék össze bármikor egy 10 perces csodamuffint… de még jobb, ha ki is érdemlik azt 🙂

Szóval! A Párocskád épp ezt meséli: “Tegnap találtam a cukormentes részlegen egy tök jó pofa édességgel töltött szívószálat neked és majdnem megvettem, de láttam, hogy az összetevő listán az volt írva, hogy: glükóz-fruktóz szirup…az meg cukor, azt mondtad…így visszatettem” 

Na ebből két tanulság: 

1. Úgy tűnik, a pasi-agy mégsem hiperszenzitíven ellenálló a női diétás agymenésekre…………………………

Dolgozzon helyetted a Zsírégetőd! A Munka Ünnepére: 33% OFF a Peak Zsírégetőidre!

2. A cukornak bizony TÖBB álneve van, amit kihasználnak…így ha az összetevő listán nincs is odaírva, még ott lehet:

barna cukor (A legnagyobb átverés! Nem jobb, sőt, rosszabb mint a sima cukor! Akit érdekel miért, írjon és írunk róla!)
maltodextrin (Ő meg a leggyakoribb “diétás” alapanyag… pedig a tömegnővelő porok alapja is ez…hát nem érdekes… :/ …)
kukoricaszirup
dextróz
fruktóz
galaktóz
glükóz
glükózszirup
méz
invertált cukor
laktóz
maltóz
juharszirup
melasz
melaszszirup
rizsszirup
kókuszcukor
szőlőlékoncentrátum
cirokszirup

Ezek is cukrok, legalábbis ugyanúgy viselkednek a testedben mint a cukor!!!
….
Mindenesetre a fenti momentumért úgy éreztem, egy extra csokis-meggyes protein muffinnal kell meghálálnom az igyekezetet! Pár szimpla hozzávaló és pár perc… figyeld csak!!!!

Tápanyagadatok
Csokis meggyes zabmuffin
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 90 Ebből zsírsavak (kcal) 18
% DV (napi érték)*
Összes zsír 2,4g 3%
Szénhidrát 9,8g 3%
Fehérje 6,7g 12%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20-25 perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20-25 perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A száraz hozzávalókat elkeverjük, majd beleöntjük a joghurtot, a tojásokat és a vizet. Alaposan elkeverjük.
  2. A meggy felét egy késes aprítóban pépesítjük és hozzáadjuk a tésztához - célszerű az egészet amúgy egy késes botmixerbe hajítani, és ott mindent összevegyíteni. A meggypép nagyon finom, puha és omlós tésztát ad - így NEM KELL bele semmilyen zsír, mégsem lesz száraz!
  3. A meggy másik felét csak keverd hozzá, legyenek benne egész darabok is. Cukormentes csokit is tördelhetsz bele!
  4. Szilikonos formába töltsd - majd előmelegített sütőben, közepes hőfokon süsd 20-25 percig. Utána vedd ki, és hagyd picit hűlni.
  5. Langyosan is nagyon finom, de hűtve, másnapra is tökéletes!

Több muffin receptem ITT!

zabmuffin

csokis meggyes zabmuffin

30 napon át minden napra jut 1 fitt recept - ami 5 perces elfoglaltságot kér CSAK Tőled!