Egy kis napiromantika… ami adta a következő sütünk&tanulunk bejegyzésem alapját… nem mintha nem dobnék össze bármikor egy 10 perces csodamuffint… de még jobb, ha ki is érdemlik azt 🙂
Szóval! A Párocskád épp ezt meséli: „Tegnap találtam a cukormentes részlegen egy tök jó pofa édességgel töltött szívószálat neked és majdnem megvettem, de láttam, hogy az összetevő listán az volt írva, hogy: glükóz-fruktóz szirup…az meg cukor, azt mondtad…így visszatettem”
Na ebből két tanulság:
1. Úgy tűnik, a pasi-agy mégsem hiperszenzitíven ellenálló a női diétás agymenésekre…………………………
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
2. A cukornak bizony TÖBB álneve van, amit kihasználnak…így ha az összetevő listán nincs is odaírva, még ott lehet:
barna cukor (A legnagyobb átverés! Nem jobb, sőt, rosszabb mint a sima cukor! Akit érdekel miért, írjon és írunk róla!)
maltodextrin (Ő meg a leggyakoribb „diétás” alapanyag… pedig a tömegnővelő porok alapja is ez…hát nem érdekes… :/ …)
kukoricaszirup
dextróz
fruktóz
galaktóz
glükóz
glükózszirup
méz
invertált cukor
laktóz
maltóz
juharszirup
melasz
melaszszirup
rizsszirup
kókuszcukor
szőlőlékoncentrátum
cirokszirup
Ezek is cukrok, legalábbis ugyanúgy viselkednek a testedben mint a cukor!!!
….
Mindenesetre a fenti momentumért úgy éreztem, egy extra csokis-meggyes protein muffinnal kell meghálálnom az igyekezetet! Pár szimpla hozzávaló és pár perc… figyeld csak!!!!
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 20-25 perc |
Mennyiség |
darab
|
- 100 gramm zabpehelyliszt
- 50 gramm Peak Slim Secret Protein fehérjepor zsírégetőkkel Choco Rum 1000g
- 3 db tojás
- 175 gramm joghurt
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 50 ml víz
- 300 gramm meggy
- ízlés szerint édesítő
- ízlés szerint fahéj
- ízlés szerint cukormentes csoki
Hozzávalók
|
- A száraz hozzávalókat elkeverjük, majd beleöntjük a joghurtot, a tojásokat és a vizet. Alaposan elkeverjük.
- A meggy felét egy késes aprítóban pépesítjük és hozzáadjuk a tésztához - célszerű az egészet amúgy egy késes botmixerbe hajítani, és ott mindent összevegyíteni. A meggypép nagyon finom, puha és omlós tésztát ad - így NEM KELL bele semmilyen zsír, mégsem lesz száraz!
- A meggy másik felét csak keverd hozzá, legyenek benne egész darabok is. Cukormentes csokit is tördelhetsz bele!
- Szilikonos formába töltsd - majd előmelegített sütőben, közepes hőfokon süsd 20-25 percig. Utána vedd ki, és hagyd picit hűlni.
- Langyosan is nagyon finom, de hűtve, másnapra is tökéletes!