-+=
Olvasási idő: 2 perc

Mennyire szerettük, hogy rajongtunk érte! Kívántuk, imádtuk, vártuk… és mértéket nem mindig tartva el is fogyasztottuk…. Na ki ő? Nem, nem a papa szilvapálinkája, hanem inkább a mama szilvás gombóca!

Persze a krumpli, a prézli, és a fahéjas cukor nemcsak a tányérra, hanem a hasunkra is egy gombócot csinál… így vagy leállunk az élvezetekről (és bánatunkba térünk át a papa lelki-elixírjére :))… vagy hallgatunk Ati shéfre, és elkészítjük full fitten! Édesburgiból, zabból és fehérje porból!

> Peak-tippek!

30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!

Első! Ha nincs kedved a krumpli puceválással, főzésével, nyomkodásával bajlódni… használd ki, hogy van Peak édesburgonya por is a világon 🙂 Ebből villámgyors gombócozó leszel!

Második! Mi is nagy gombóc-fanok vagyunk, így született meg a Slim Secret szilvásgombóc ízű fehérje porunk… hehe…így már nemcsak a tányéron, de akár minden edzés után is gombóc lehet a torkunkba…izé, kulacsunkba! 🙂

Tápanyagadatok
Batáta szilvás gombócok
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 72 Ebből zsírsavak (kcal) 9
% DV (napi érték)*
Összes zsír 1g 2%
Szénhidrát 13,5g 4%
Fehérje 2g 4%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Az édesburgonyát megpucoljuk és feldarabolva megfőzzük. Ha egy villát át tudunk rajta szúrni könnyen, akkor jó. Leöblítjük és villával pépesítjük!
  2. Hozzáadjuk a tejszínt és a lisztet – illetve proteint, hogy növeljük a fehérje értéket!
  3. Összegyúrjuk és itt kétféle folytatás létezik. Az egyik, hogy kiveszünk egy adag masszát és a közepébe egy felezett szilvát teszünk, melyet az eritrit-fahéj keverékében megforgattunk - majd gombócot formázunk belőle. Ekkor nagyobb méretű gombócokat tudunk készíteni, szilva méretétől függően 6-8 db-ot.
  4. A másik verzió, hogy kisebb gombócokat formálunk (14 db) és a szilvát daraboljuk, majd összefőzzük a fahéjas eritrittel. (Én kb. 10 perc főzés után botmixerrel még pürésítettem.)
  5. A gombócokat forrásban lévő vízben addig főzöm amíg feljön a víz tetejére.
  6. Darált zabpehelybe tettem fahéjat - és abban forgattam. A szilva pürét mellé tálaltam, ha ezt a verziót választottam!

Több gombóc recept ITT!

szilvás gombóc

szilvás gombóc édesburgonyából

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.