Mennyire szerettük, hogy rajongtunk érte! Kívántuk, imádtuk, vártuk… és mértéket nem mindig tartva el is fogyasztottuk…. Na ki ő? Nem, nem a papa szilvapálinkája, hanem inkább a mama szilvás gombóca!
Persze a krumpli, a prézli, és a fahéjas cukor nemcsak a tányérra, hanem a hasunkra is egy gombócot csinál… így vagy leállunk az élvezetekről (és bánatunkba térünk át a papa lelki-elixírjére :))… vagy hallgatunk Ati shéfre, és elkészítjük full fitten! Édesburgiból, zabból és fehérje porból!
> Peak-tippek!
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
Első! Ha nincs kedved a krumpli puceválással, főzésével, nyomkodásával bajlódni… használd ki, hogy van Peak édesburgonya por is a világon 🙂 Ebből villámgyors gombócozó leszel!
Második! Mi is nagy gombóc-fanok vagyunk, így született meg a Slim Secret szilvásgombóc ízű fehérje porunk… hehe…így már nemcsak a tányéron, de akár minden edzés után is gombóc lehet a torkunkba…izé, kulacsunkba! 🙂
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 20 perc |
Mennyiség |
darab
|
- 10-12 db szilva
- 300 gramm édesburgonyapüré
- 160 gramm zabpehelyliszt
- 40 gramm Peak Vegan Protein Fusion növényi fehérjepor vegetáriánusoknak semleges doboz 1000g
- 5 evőkanál főzőtejszín
- 1 evőkanál fahéj
- 3 evőkanál eritrit
Hozzávalók
|
- Az édesburgonyát megpucoljuk és feldarabolva megfőzzük. Ha egy villát át tudunk rajta szúrni könnyen, akkor jó. Leöblítjük és villával pépesítjük!
- Hozzáadjuk a tejszínt és a lisztet – illetve proteint, hogy növeljük a fehérje értéket!
- Összegyúrjuk és itt kétféle folytatás létezik. Az egyik, hogy kiveszünk egy adag masszát és a közepébe egy felezett szilvát teszünk, melyet az eritrit-fahéj keverékében megforgattunk - majd gombócot formázunk belőle. Ekkor nagyobb méretű gombócokat tudunk készíteni, szilva méretétől függően 6-8 db-ot.
- A másik verzió, hogy kisebb gombócokat formálunk (14 db) és a szilvát daraboljuk, majd összefőzzük a fahéjas eritrittel. (Én kb. 10 perc főzés után botmixerrel még pürésítettem.)
- A gombócokat forrásban lévő vízben addig főzöm amíg feljön a víz tetejére.
- Darált zabpehelybe tettem fahéjat - és abban forgattam. A szilva pürét mellé tálaltam, ha ezt a verziót választottam!