-+=
Olvasási idő: 2 perc

Vannak receptek, amikre az ember nem könnyen vetemedik rá… egy wellington bélszín, egy házi kürtös kalács-project nem épp egyszerűnek tűnő, gyorsan abszolválható meló… háááát…így állhatunk a profiterolhoz is. Kicsi kis bűbájos, minden krémmel megkent falatkák… mely sem az egyszerűséget, sem a diétás vonalat nem hirdetik…

De! Természetesen most is – mint mindig – megcáfoljuk a sztereotípiákat… és! Ismét egy olasz kedvencet hoztunk el Neked… egyszerűen nagyszerű ÉS DIÉTÁS, akár proteinnel feltuningolt formában! 

Fánk? Pudinggal? Diétásan? Ez vicc?? NEM!

33% OFF mindenre a Peakshopban! Szabadságra ment a grafikusunk! + Sör és Fagyi kupon is a Tiéd!

  • A tészta teljes kiőrlésű tönkölylisztből áll – vagyis lassú felszívódású, komplex szénhidrát, ami a vércukrot nem abajgatja…
  • Hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
  • A tölteléke a kuriózum! Lehet diétás pudingporral is elkészíteni… de ugyan minek, ha van nekünk proteines pudingporunk? 🙂 A Peak CreamJoy pudingja kizárólag fehérjéből álló, krémes, főzés nélküli pudingpor – mely akár önmagában egy finom vacsoraként is elfogyasztható… ugyanakkor minden pudingos receptben megállja a helyét!

> Peak-tipp! Ha épp nincs ilyen csodás proteines pudingpor betárazva a konyhádban (akkor tessék venni!!:)), akkor van még egy tippünk! Használd bármelyik Peak finom protein port – de keverj hozzá egy adaghoz egy teáskanál konjak lisztet! Ez a liszt nagyon erős sűrítő és vízmegkötő hatású, így egy átlagos fehérjeturmixot is bivaly-sűrűre avanzsál! Arra vigyázz, hogy nagyon alaposan keverd el, mert szeret csomósodni a drága…

!!! A tápanyagtábla a diétás pudingporos verzió – vagyis a fehérjepudinggal még menőbb, magasabb protein tartalmú finomságot kapsz!

Tápanyagadatok
Profiterol diétásan
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 129 Ebből zsírsavak (kcal) 63
% DV (napi érték)*
Összes zsír 7,5g 11%
Szénhidrát 11g 4%
Fehérje 3,9g 6%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 15 perc
Pihentetés 10 perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 15 perc
Pihentetés 10 perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A vizet a vajjal és a csipet sóval felforraljuk, amíg a vaj fel nem olvad benne.
  2. Ezután beleszórjuk adagolva a lisztet és kikeverjük addig, amíg a tészta el nem válik a lábos falától. Egy gyorsan megtörténik.
  3. Az 5 tojásból EGYENKÉNT hozzákeverünk 4-et - és minden hozzáadott tojás után kikavarjuk a masszát.
  4. Az 5. tojást felverjük és csak a felét keverjük hozzá, a másik felét félretesszük. Hamarosan kelleni fog.
  5. 230 fokra előmelegítjük a sütőt. Fontos, hogy tényleg előmelegített legyen!
  6. 2 kanál vagy habzsák segítségével 2 diónyi halmokat teszünk sütőpapírra, egymástól legalább 3-3 cm távolságra. Nekem 16 db lett. A maradék tojáslével lekenjük a halmok tetejét.
  7. 230 fokon pontosan 4 percet sütjük, majd levesszük 200 fokra és további 15 percig. SZIGORÚAN TILOS KINYITNI KÖZBEN A SÜTŐ AJTAJÁT!!! Ha ez megvan, akkor résnyire nyitott sütőajtóval hagyjuk pihenni 10 percet.
  8. Amíg sül a tészta el, lehet készíteni a pudingokat külön-külön 4-4 dl tejjel és 4-4 evőkanál eritrittel. Ha protein pudinggal dolgozol, akkor kövesd a doboz leírását!
  9. A még meleg pudingokat habzsákba vagy pici tiszta zacsiba töltjük és a tészták oldalába késsel lyukat vágunk, majd feltöltjük a pudinggal. Nekem 8 csokis 8 vaníliás lett.
  10. Edénybe tesszük és tetszőleges öntettel tálaljuk. Én a maradék pudingokat hígítottam tejjel és azzal öntöttem le. Lehet a tetejére olvasztott diétás csokit is folyatni.
  11. Hidegen a legjobb, tehát érdemes lehűteni.

diétás profiterol

proteines diétás profiterol

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!