Kedvenc húsom a marhahús. Igaz, jóval zsírosabb mint a csirke, de még darált változatban is kapható soványabb hús is. Egyik nap gondoltam, az egész napi kajám bulguros, zöldéges marhahús lesz. Hát nem volt jó ötlet, de nem azért, mert nem lett finom, hanem mert annyira laktató, hogy tele voltam tőle edzésen is. 😀
Pedig azt hittem majd erős leszek. Ok, azzal nem is volt baj, de előre mondom, hogy ezt csak napi 1 étkezésre ajánlom és nem edzés előtt, hanem inkább utána. 😀
Tipp: ha még fehérjedúsabbra és ízesebbre szeretnéd az ételt – a végén készíthetsz neki szószt bármelyik Slim Protein Soup-ból. Illik hozzá a marhahúsos, a zöldséges, de még a sajtos is! Ilyenkor azonban figyelj, hogy kevesebb sót és fűszert használj!
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 20-25 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 500 gramm sovány darált marhahús (10% alatti zsírtartalom)
- 100 gramm bulgur
- 1 db hagyma
- 450 gramm fagyasztott brokkoli (vagy 1 db friss brokkoli)
- 265 gramm borsó-bébirépa konzerv
- fél db piros kaliforniai paprika
- EZ Coat olaj spray
- ízlés szerint só, bors, fokhagyma
Hozzávalók
|
- Ahagymát pucold meg, majd vágd fel apró kockákra és pirítsd meg egy EZ-coat olajsprayvel befújt, vagy kókuszolajjal kikent serpenyőben.
- Add hozzá a marhahúst is, sózd meg, picit pirítsd, majd fedő alatt hagyd főni.
- Közben a bulgurt kb. 3x-os mennyiségű enyhén sós vízzel tedd fel főni. Amikor forrni kezd, add hozzá a brokkolit.
- Mikor nagyjából elfőtt a leve, add hozzá a marhahúshoz.
- Egy kevés piros kaliforniai paprikát csíkozz fel és szintén tedd a most már húsos-bulguros-brokkolis keverékhez.
- Fűszerezd borssal, chilivel és fokhagymával. A végén add hozzá a lecsepegtetett zöldborsó-bébirépa konzervet, nagy lángon picit pirítsd meg az egész ételt és kész is.