-+=
Olvasási idő: < 1 percA szilvás gombócot mindenki szereti, így itt az ideje, hogy addig modernizáljuk, amíg bele nem fér a diétánkba. Óriási előnyünk van akkor, amikor van hozzá egy szilvás gombóc ízú fehérjeporunk is. 🙂
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
Előkészítés | 1/2 óra |
Sütés/főzés | 5 perc |
Mennyiség |
gombóc
|
Hozzávalók
Gombócokhoz
- 250 g zsírszegény túró
- 75 g zabpehely
- 30 g Peak Slim Secret Protein fehérjepor zsírégetőkkel Fahéjas szilvásgombóc 1000g
- 1 egész tojás
- 8 fél szilva vagy szilvalekvár
Öntethez
Hozzávalók
Gombócokhoz
Öntethez
|
Elkészítés
- túrót, a zabpelyhet, a fehérjeport és a tojást jól keverd össze, majd pihentesd a keveréket a hűtőben, hogy a zab jól meg tudja magát szívni nedvességgel. Kb. 1/2 óra már elég neki.
- Formálj gombócokat a zabos-túrós masszából és mindegyik közepére tegyél fél szilvát. Én a saját lefagyasztott termésünkkel dolgoztam, de ha nem tudsz szilvát szerezni, a 100% szilvából készült lekvár is tökéletes, abból egy-egy teáskanálnyit tegyél a gombócok közepébe.
- Forralj egy nagy lábasban vizet egy csipet sóval (az jobban kihozza az édes ízeket), majd mikor már forr, vedd kisebbre a lángot és helyezd bele a gombócokat. Amikor feljönnek a víz tetejére, elkészültek, halászd ki és csepegtesd le őket.
- Az öntethez ízlés szerinti mennyiségű natúr joghurtot keverj össze szilvás vagy vaníliás fehérjeporral. Ha vigyáznod kell a kalóriákkal, akkor 0,1%-os joghurtot válassz, ha laktató ételt szeretnél, akkor pedig egy jó krémes görög joghurtot ajánlok.
- Díszítésként egy kis szilvalekvárt is tehetsz mellé, sőt, joghurtos öntet helyett lekvárral is tálalható. Ízlés szerint fahéjjal is megszórhatod.