-+=
Olvasási idő: < 1 perc

A szilvás gombócot mindenki szereti, így itt az ideje, hogy addig modernizáljuk, amíg bele nem fér a diétánkba. Óriási előnyünk van akkor, amikor van hozzá egy szilvás gombóc ízú fehérjeporunk is. 🙂

30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!

Előkészítés 1/2 óra
Sütés/főzés 5 perc
Mennyiség
gombóc
Hozzávalók
Gombócokhoz
Előkészítés 1/2 óra
Sütés/főzés 5 perc
Mennyiség
gombóc
Hozzávalók
Gombócokhoz
Elkészítés
  1. túrót, a zabpelyhet, a fehérjeport és a tojást jól keverd össze, majd pihentesd a keveréket a hűtőben, hogy a zab jól meg tudja magát szívni nedvességgel. Kb. 1/2 óra már elég neki.
  2. Formálj gombócokat a zabos-túrós masszából és mindegyik közepére tegyél fél szilvát. Én a saját lefagyasztott termésünkkel dolgoztam, de ha nem tudsz szilvát szerezni, a 100% szilvából készült lekvár is tökéletes, abból egy-egy teáskanálnyit tegyél a gombócok közepébe.
  3. Forralj egy nagy lábasban vizet egy csipet sóval (az jobban kihozza az édes ízeket), majd mikor már forr, vedd kisebbre a lángot és helyezd bele a gombócokat. Amikor feljönnek a víz tetejére, elkészültek, halászd ki és csepegtesd le őket.
  4. Az öntethez ízlés szerinti mennyiségű natúr joghurtot keverj össze szilvás vagy vaníliás fehérjeporral. Ha vigyáznod kell a kalóriákkal, akkor 0,1%-os joghurtot válassz, ha laktató ételt szeretnél, akkor pedig egy jó krémes görög joghurtot ajánlok.
  5. Díszítésként egy kis szilvalekvárt is tehetsz mellé, sőt, joghurtos öntet helyett lekvárral is tálalható. Ízlés szerint fahéjjal is megszórhatod.

Fehérjés szilvás gombóc

szilvás gombóc recept

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.