-+=
Olvasási idő: 2 perc

A Baileys Irish Cream, mindenki jól ismeri, így nem reklám – egy ír whisky- és krémalapú likőr, amelyet az írországi Gilbeys gyárt. Na, ezt az innivalót az emberek imádják. Főképpen a nők.

Egyetlen egy problémánk lehet vele, mert a hatása és az íze a szokványos alkoholos italokhoz képest is mámorító, hogy 24 gramm cukrot tartalmaz, decinként. Ezt a szénhidrátmennyiséget elkerülendő, mindenféle egyéb finomságot találunk ki, hogy NE kelljen lemondani az ízélményről.

Na, ez a süti, egy ilyen, ír krémlikőrös gesztenyetorta!

30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!

A sütés nélküli édességekkel nem lehet mellélőni, egyszerűek, praktikusak. Nem lehet elrontani a a nem megfelelő hőmérséklettel, sütésmóddal, arányokkal. Számomra minden ami gesztenye téli és karácsonyi hangulatú, feldobva egy kis krémlikőrös fehérjével egyenesen a szentestei vacsoraasztalra kívánkozik.

Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 0 perc
Pihentetés 4 óra
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 0 perc
Pihentetés 4 óra
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A tészta elkészítéséhez mozsárban összetörjük a kekszet és a kókuszzsírt felolvasztjuk. Én szeretem ha maradnak benne kisebb-nagyobb kekszdarabok, de ha valaki teljesen morzsásan szereti, akkor aprítóban darálhatja.
  2. A kókuszzsírral összedolgozzuk és egy 18 cm-es kapcsos torta aljára nyomkodjuk.
  3. A felengedett natúr gesztenyemasszához robotgépben hozzáadjuk a mascarpone krémet, a Slim proteint és az expressz zselatint. Kóstolással ellenőrizzük az ízt, ha nem elég édes, porrá őrölt eritrittel vagy 5 csepp Peak Tasty Dropssal édesíthetünk rajta.
  4. A masszát az alapra simítjuk és minimum 4 órára a hűtőbe rakjuk. Felvágjuk, majd bezabáljuk!

Mindenképp egyél egy ilyen sütit karácsonykor!

Ír krémlikőrös fehérjetorta

Ír krémlikőrös fehérje recept

 

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.