-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Szupergyors keksz receptet hoztunk, amely kis karácsonyi fűszerezéssel akár az ünnepi asztalon is szuperül mutat – de akár gasztroajándékként is elkészítheted, például az ételallergiás barátodnak, családtagodnak!

Ha pedig szeretnéd picit növelni a fehérje tartalmát, akkor arra is van megoldás! A kölesliszt egy részét (maximum 50 grammot!) válts ki a Neked megfelelő Peak fehérje porral!

Aki több karácsonyi FITT receptet szeretne, az ne késlekedjen! Limitált ideig elérhető és ingyenes receptes ebook Tőlünk-Neked IDE KATTINTVA megszerezhető! 🙂

30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!

Tápanyagadatok
Kesudió vajas gluténmentes keksz
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 138 Ebből zsírsavak (kcal) 36
% DV (napi érték)*
Összes zsír 4,9g 6%
Szénhidrát 17g 6%
Fehérje 5,2g 10%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 10 perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 10 perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A száraz hozzávalókat egy tálba teszed és összekevered.
  2. A langyos vizet és a kesudió vajat hozzáöntöd a száraz részhez és csomómentesre elkevered.
  3. A tepsire egy tapadásmentes sütőpapírt helyezel. Az elkészített tésztát egy kanál segítségével szépen kikanalazod a sütőpapírra. Szükség esetén további magvakkal esetleg fagyasztott gyümölccsel díszíted.
  4. 180 fokos előmelegített sütőben 20 perc légkeverés majd 5-10 perc alsó-felső fokozaton sütöd./sütőnként eltérhet az sütési idő/
  5. Amikor úgy látod kellően megsült vedd ki és hagyd kihűlni. A keksz sütés után egyből puha, de ahogyan kezd hűlni szépen lassan keményedik és ropogós lesz a végére.
  6. Fontos! Ez a recept ebben a formában olyan, hogy hiába teszed dobozba a kekszet nem fog puhulni. Így aki nem szereti a keményebb változatot hamar fogyassza el 🙂

Több ünnepi recept ITT!

mentes keksz

kesudiós mentes keksz

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.