Egyszerű mentes keksz, akár karácsonyi rágcsának - de szerintünk szuper gasztro ajándék is lehet belőle :) Rád van bízva, készítsd el magadnak - vagy másnak!
Egyszerű mentes keksz, akár karácsonyi rágcsának - de szerintünk szuper gasztro ajándék is lehet belőle :) Rád van bízva, készítsd el magadnak - vagy másnak!
-+=
Olvasási idő: < 1perc
Szupergyors keksz receptet hoztunk, amely kis karácsonyi fűszerezéssel akár az ünnepi asztalon is szuperül mutat – de akár gasztroajándékként is elkészítheted, például az ételallergiás barátodnak, családtagodnak!
Ha pedig szeretnéd picit növelni a fehérje tartalmát, akkor arra is van megoldás! A kölesliszt egy részét (maximum 50 grammot!) válts ki a Neked megfelelő Peak fehérje porral!
A száraz hozzávalókat egy tálba teszed és összekevered.
A langyos vizet és a kesudió vajat hozzáöntöd a száraz részhez és csomómentesre elkevered.
A tepsire egy tapadásmentes sütőpapírt helyezel. Az elkészített tésztát egy kanál segítségével szépen kikanalazod a sütőpapírra. Szükség esetén további magvakkal esetleg fagyasztott gyümölccsel díszíted.
180 fokos előmelegített sütőben 20 perc légkeverés majd 5-10 perc alsó-felső fokozaton sütöd./sütőnként eltérhet az sütési idő/
Amikor úgy látod kellően megsült vedd ki és hagyd kihűlni. A keksz sütés után egyből puha, de ahogyan kezd hűlni szépen lassan keményedik és ropogós lesz a végére.
Fontos! Ez a recept ebben a formában olyan, hogy hiába teszed dobozba a kekszet nem fog puhulni. Így aki nem szereti a keményebb változatot hamar fogyassza el 🙂
Eddigi hozzászólások a "Egyszerű kesudiós mentes keksz" című cikkhez
Üdv! nagyon tetszik ez a recept, de nincs itthon bambuszrost. Utifű maghéj, vagy tápióka keményítő jó lehet? Nem értem melyik mire való 😀 Köszönöm a választ előre is!
Szia! Szerintem jó az is, mármint a tápióka…igazából szerintem csak rost és állagnövelés miatt tette bele. Útifűnek kicsit más az állaga, és jobban nedvszívó.
Patócs Gábor vagyok, a PG’s kitchen Instagram és Facebook oldal kezelője. A testépítés és az egészséges életmód évek óta fontos részét képezi életemnek. Nem tartom magam utóbbi megszállottjának, sokkal inkább egy egészséges egyensúly fenntartására törekszem és ezt a látásmódot igyekszem átadni Követőimnek is. A rohanó hétköznapokban egyszerű, gyorsan elkészíthető (nem utolsó sorban kevés mosogatnivalóval járó), ellenben mégis látványos süteményeket, ételeket igyekszem készíteni. Mindezeket könnyen beszerezhető, minőségi hozzávalókból. Természetesen kíváncsiságom kielégítésére is törekszem, így időnként szívesen kísérletezek kevésbé ismert alapanyagokkal, tapasztalataimat pedig szeretném megosztani Veletek is. Az ételek elkészítése mellett, a gasztrofotózás rejtelmeibe is szenvedélyesen belevettem magam, hogy a legimpozánsabb képekkel tudjam bemutatni Nektek receptjeimet.
Hozzászólások
Eddigi hozzászólások a "Egyszerű kesudiós mentes keksz" című cikkhezÜdv! nagyon tetszik ez a recept, de nincs itthon bambuszrost. Utifű maghéj, vagy tápióka keményítő jó lehet? Nem értem melyik mire való 😀 Köszönöm a választ előre is!
Szia! Szerintem jó az is, mármint a tápióka…igazából szerintem csak rost és állagnövelés miatt tette bele. Útifűnek kicsit más az állaga, és jobban nedvszívó.