Múltkor (pontosan ebben a receptben) írtam, hogy VÉÉÉGRE sikerült a TÖKÉLETES zabpiskótatekercset összehoznom, fenséges, fehérjedús kókuszkrémmel… hát a legnagyobb kritikusok is repetáztak belőle! Úgyhogy most tovább is megyek – és nagyon szép tortát csináltam belőle!
Ugye már SIKERÜLT amúgy a zabpiskótánál a TÖKÉLETES ARÁNYOKAT belőni: mert a zab (és én használok fehérje port (kazeint) is, a szénhidrát csökkentés miatt) nagyon erősen nedvszívó, így a hagyományos 1tojás-1ek liszt-1ek cukor nem is működik. Pláne mert most egy evőkanál nahhh… lehet 10g eltérés is!!
A másik, hogy a nehéz vajas-mascarpone krémes töltelék helyett Skyr joghurtot és most Peak kalóriamentes Flav Powdert ízesítőt használtam, hogy abszolút bikini-project kompatibilis legyen!
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
Peak ízesítőporokat gyakram vetem be, amelyek szinte KALÓRIAMENTESEK, vagyis kb. nulla kalóriával tudsz epret, banánt, mézet vagy csokiiiiis finomságokat varázsolni a kedvenceidből!
Én három ízt szoktam otthon tartani:
- egy vaníliását: ami igazából egy “kalóriamentes” vaníliáscukor
- egy gyümölcsöset: itt épp epreset. Nem azért, mert gyümit enni nagy bűn.. DE nincs mindig otthon, pláne eper… és sokkal intenzívebb ízt ad neki (kalória nélkül) az eeprturmixnak mint sajnos a bolti víz ízű változat… :/
- a kekszes: ettől idegenkedtem, de imádom! Mintha egy Győri kekszgyárat daráltak volna bele ? Tök jó sajttorta alapokhoz, vagy épp ehhez! Mindenhez, amihez a vajas-keksz kell – elég ez a por, plusz zab!
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 10 perc |
Pihentetés | 2-3 óra |
Mennyiség |
szelet
|
- 5 db tojás
- 70 gramm zabliszt
- 30 gramm Peak Keep Calm Dessert Casein fehérjepor madártej ízben
- 50 gramm víz
- ízlés szerint folyékony édesítő
- 350 gramm Skyr joghurt
- 2 adagolókanál Peak Yummy Flav Powder cukormentes ízesítő por tündéreper íz 250g
- 30 gramm Peak Keep Calm Dessert Casein fehérjepor madártej ízben
- ízlés szerint édesítő
- 8-10 darab eper
Hozzávalók
A tészta
A krém
|
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját az édesítőszerrel elkeverjük majd robotgéppel apránként hozzáadjuk a vizet. A kazeint és a lisztet elkeverjük a pici sütőporral. A tojásfehérjét habbé verjük.
- A fehérjehabba elsőnek a tojássárgát forgatjuk bele óvatosan, majd több részletben a lisztes részt. Óvatosan kavard el, ne törjön a hab és ne maradjon az alján tojás vagy lisztes rész elkeveretlenül!
- Ezt a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és elegyengetjük. 170 fokon körülbelül 12 perc alatt elkészül.
- Amíg sül a piskóta elkészítjük a Skyr joghurtos tölteléket is: egész egyszerűen összekeverjük és kész is. Az epreket apróra vágva tettem bele. (Akár pár szemet bele is turmixolhatsz - de nekem akkor nagyon folyós lett múltkor a krém - mindenképp valami "kötőanyag" kell akkor bele...konjak liszt, útifű maghéj, zselatin...)
- A kész piskótát még melegen nedves konyharuhába feltekerjük és megvárjuk amíg kicsit kihűl.
- Ezután kitekerjük, mehet 6 egyenlő részre osztjuk. (3ba osztottam és azt feleztem meg). A széleit vágd körbe, ha nem egyenletes.
- Oszlasd el a krémet és kezd el feltekerni. Az első miután feltekerted, tedd tálcára. Ehhez illesztve tekerd rá a következő lapot, és a többivel is hasonlóan tekerd fel. Egy kapcsos tortaformában zárd össze, és hagyd a hűtőben pihenni pár órát.