Én személy szerint imádom a Peak crunchy nugátkrémjét, amivel egy baj van csak. Általában mire odáig jutok, hogy csináljak belőle valamit…már el is fogyott 😀 Ezt most szerettem volna elkerülni, ráadásul pont illet az elképzelésembe, amit már régóta szerettem volna megcsinálni.
Amúgy ennyire vicces textúrája van a Peak nugátkrémnek: ezek a rágcsa bogyók benne pedig fehérje alapúak, és az egész krém NEM igazán tartalmaz szénhidrátot, sőt full vegán is!
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
Így megkapta méltó helyét a palacsintában! 🙂 Amit jó ha tudsz a receptről – és a Crunchy krémről:
- Cukormentes
- Tojásmentes
- Tejmentes
Az alábbi VIDEÓN élőben is megnézheted az isteni, Crunchy Nugat krémmel töltött paller elkészítését!
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 5 perc |
Mennyiség |
darab
|
- 45 gramm rizsliszt
- 45 gramm zabliszt
- 1 evőkanál chia mag
- 1 deciliter kókusztej
- 50 gramm banán
- fél csomag sütőpor
- édesítőszer Ízlés szerint
- 1 evőkanál frissen facsart citromlé
- 6 evőkanál Peak Crunchy Nougat Butter - cukormentes nugátkrém
Hozzávalók
|
- Mielőtt nekiállunk a palacsintának ne felejtsük el a nugátkrémet. Ahhoz, hogy valóban töltelék legyen a palacsintában fagyott korongokat kell belőle gyártanunk! (1 korong=2 evőkanál nugátkrém) Én ezt egy szilikonos muffinformával értem el, de jó lehet egy kerek tál is vagy pohár.
- Tehát mérjünk ki 3x2 evőkanál crunchy krémet és tegyük a fagyasztóba 3-4 órára.
- A palacsintatészta alapanyagait (tehát mindet a chrunchy krém kivételével) kimérünk és összeturmixolunk. Egy elég sűrű tésztát kell hogy kapjunk, sokkal sűrűbbet mint a hagyományos. (Tehát ha teszünk egy kanállal a serpenyőbe, nem szabad, hogy teljesen szétfollyon!) Ha túl folyósnak látjátok tegyetek bele még nyugodtan lisztet.
- Felforrósítjuk a serpenyőt egy kevés kókuszzsírral. Majd teszünk 1-2 evőkanál tésztát a serpenyő közepére, erre mehet rá egy fagyott nugát korong és megint 1-2 evőkanál tészta.
- Figyeljetek, hogy inkább kevesebb tésztát tegyetek, mert a sütőportól nőni fog valamennyit és kaphattok végeredménynek egy óriási lepényt amiben elveszik a töltelék mint ahogy én is jártam az egyikkel:D
- Mindkét oldalát körülbelül 3-3 percig sütjük és kész is van 🙂