…apukám is duplán kért, ez azért nagy szám, mert ő a legnagyobb kritikusom. Pláne, amióta sokszor sütök reform cuccokat, nehéz mindig az ízélmény – JÓ TÁPÉRTÉK között ingázni, de ezzel a sütivel megtaláltam az egyensúlyt!
Nemcsak azért mert tényleg baromi finom, és a család nem diétázó tagjai is falták… hanem mutatós, és igazából egy fehérjebomba. Ami meg nem fehérje, az is a zab formájában fellelhető szénhidrát!
VÉGRE SIKERÜLT a zabpiskótánál a TÖKÉLETES ARÁNYOKAT belőni: mert a zab (és én használok fehérje port (kazeint) is, a szénhidrát csökkentés miatt) nagyon erősen nedvszívó, így a hagyományos 1tojás-1ek liszt-1ek cukor nem is működik. Pláne mert most egy evőkanál nahhh… lehet 10g eltérés is!!
A másik, amit már régóta tudok: a Peak AZONNAL EHETŐ diétás krémek és a Skyr joghurt jobb kombót alkot bármely “vajkrémnél” – és szépen formázható is!
… de mik azok az AZONNAL EHETŐ diétás krémek? (Bővebben IDE KATT!)
Segítségemre szokott lenni MINDIG a Peak AZONNAL ehető, diétás krémjei, amit tényleg akár önmagukban is lehet enni, vagy belekenni bármibe… most a Cocodream kókuszkrémje került elő.
A Cocodream PONT OLYAN mint a Raffaello közepén folyó selymes krém… szóval adta magát, hogy vele készül el ez a paller. Pici mandulát is tettem bele, roppanósabb textúra és a raffaellos élvezeti érték miatt.
KÉPLET: egy kis Skyr joghurt + AZONNAL EHETŐ Cukimentes krém = igazán finom, krémes és brutál durva ízű sütike ad… tuti mindenki a receptedért fog sóvárogni!
TIPP! Ha szeretsz sütögetni, akkor itt ne hagyd, az AZONNAL EHETŐ, CUKORMENTES KRÉMCSOMAGOT – most kedvezményesen viheted, még áremelés előtt ráadásul! Kattints ide érte!
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 10 perc |
Pihentetés | 2-3 óra |
Mennyiség |
szelet
|
- 5 db tojás
- 70 gramm zabliszt
- 30 gramm Peak Keep Calm Dessert Casein fehérjepor madártej ízben
- 50 gramm víz
- ízlés szerint folyékony édesítő
- 350 gramm Skyr joghurt
- 4 evőkanál Peak Coco Dream - cukormentes kókuszkrém
- 20 gramm kókuszreszelék
- ízlés szerint édesítő
- 1 üveg cukoremntes meggylekvár
Hozzávalók
A tészta
A krém
|
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját az édesítőszerrel elkeverjük majd robotgéppel apránként hozzáadjuk a vizet. A kazeint és a lisztet elkeverjük a pici sütőporral. A tojásfehérjét habbé verjük.
- A fehérjehabba elsőnek a tojássárgát forgatjuk bele óvatosan, majd több részletben a lisztes részt. Óvatosan kavard el, ne törjön a hab és ne maradjon az alján tojás vagy lisztes rész elkeveretlenül!
- Ezt a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és elegyengetjük. 170 fokon körülbelül 12 perc alatt elkészül.
- Amíg sül a piskóta elkészítjük a kókuszos tölteléket is: egész egyszerűen összekeverjük és kész is. (Kivéve a lekvárt!!)
- A kész piskótát még melegen nedves konyharuhába feltekerjük és megvárjuk amíg kicsit kihűl.
- Ezután kitekerjük, mehet rá a kókuszkrém, amit alaposan elegyengetünk. Utána a lekvár. Majd felcsavarjuk és hútőben pihentetjük. A külsejét is ugyanezzel a krémmel dekoráltam plusz raffaello és kókuszchipsel!