-+=
Olvasási idő: 2 percAmikor diétázol, de sutyiban sütit ennél… :)) Álcázd a sütit gombának :)) Kinézetre ha ügyes vagy, hasonlít a gombára – de valójában egy cukormentes és zablisztes sütit ehetsz, ami nem csak finom, mutatós, de azért belefér a diétába is, ha:
- cukormentes alapanyagokat használsz – például vaníliás cukor helyett a Peak Flav Powder kalóriaszegény ízesítőjét és EZT a csokis mogyorókrémet, amiben se cukor se laktóz nincs!
- a lisztet zabliszttel váltottam ki – ennek egy részét fehérjeporral is kiválthatod. Szénhidrátszegényebb lesz, és az ízben is sokat dob, mondjuk egy somlói íz :))!
- tejföl helyett magas fehérjetartalmú Skyrt használtunk.
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 20 perc |
Pihentetés | 2-3 óra |
Mennyiség |
db
|
Hozzávalók
A gomba testhez
- 2 db tojás
- 120 gramm eritirit
- 100 gramm vaj
- 100 gramm Skyr joghurt vagy tejföl
- 400 gramm zabliszt ebből 50-100g nyugodtan kiváltható fehérjével, az ízén is sokat dob!
- fél csomag sütőpor
- ízlés szerint Peak Yummy Flav Powder cukormentes ízesítő por vanília álom íz 250g
A gomba kalap töltelék
- 100 gramm darált dió
- 1 evőkanál cukormentes kakaópor
- 1 evőkanál eritrit
- 3 evőkanál lekvár (mi meggyet használtunk
- 2 evőkanál Peak Whey Dream Cream cukor- és laktózmentes fehérjés mogyorókrém
- kikapart tésztamorzsa
Továbbá
- 1 tábla étcsokoládé
- 1 tábla fehércsoki
- mák
Hozzávalók
A gomba testhez
A gomba kalap töltelék
Továbbá
|
Elkészítés
- A tésztához habosra keverjük a tojásokat az eritrittel, a vajjal, majd hozzáadjuk a Skyrt / tejfölt és a sütőporral, ízesítővel elkevert zablisztet.
- Alaposan összegyúrjuk (ha lágy lenne a tészta, kevés lisztet gyúrjunk hozzá), majd a tésztát 2 / 3 - 1 / 3 - ad részre osztjuk. (Nekünk a nagy kb 500g, a kisebb 270g volt)
- A nagyobbik tésztarészből 50g-os golyókat formázunk és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, kissé ellapítjuk, majd 180 °C - os sütőben kb 20 perc alatt megsütjük. Még melegen kikaparjuk a tészta közepét.
- A maradék tésztából megformázzuk a gomba szárát és ezt is megsütjük, ( 180 C ° - on kb 20 perc ) - itt 27grammos szárakat formáztunk.
- A töltelék hozzávalóit keményebb masszává keverjük, majd betöltjük vele a gomba kalapját és belenyomjuk gomba szárát.
- Fehér étcsokit vízgőz felett megolvasztjuk és megkenjük vele a gomba szárát, majd az alját mákba mártjuk.
- Megvárjuk amíg a gomba szára megszárad, majd a kalapját szintén vízgőz felett olvasztott csokoládéba mártjuk.