-+=
Olvasási idő: < 1 perc

A buktát szeretjük. De csak azt a buktát, amit meg lehet enni.:) És persze ott sem tehetnek bármit az orrunk elé, hiszen nem azért dolgoztunk a nyári alakért, hogy elbukjunk már az elején! Ezért! Alkottunk Neked egy zseniálisan magas fehérje, rost – ámde zsírszegény tésztát… és ha a külcsín nem elég, akkor figyelj!

A belső érték állítólag még fontosabb – így nemcsak fehérje, hanem sok-sok-sok fehérje, és egy kis meggy villantja meg a kis buktánk igazi, diétás lelkét! BUKTÁRA FEL!

33% OFF mindenre a Peakshopban! Szabadságra ment a grafikusunk! + Sör és Fagyi kupon is a Tiéd!

Tápanyagadatok
Mini bukta golyók
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 99 Ebből zsírsavak (kcal) 9
% DV (napi érték)*
Összes zsír 1,9g 2%
Szénhidrát 10,8g 3%
Fehérje 9,3g 18%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 30 perc
Pihentetés 40 perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
A tészta
  • 200 ml tej
  • 25 dkg friss élesztő
  • 2 csipet cukor élesztő futtatásához
  • 320 gramm zabpehelyliszt 20%-a helyettesíthető vega proteinnel
  • 80 gramm búzasikér
  • 50 gramm édesítő por
  • 50 gramm vaj
  • 1 db tojás
A töltelék
  • 300 gramm zsírszegény krémtúró
  • 50 gramm Peak Whey Selection fehérjepor
  • 3 evőkanál édesítő por
  • fél db citrom héja
  • 20 db meggy
  • 1 db tojás kenéshez
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 30 perc
Pihentetés 40 perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
A tészta
  • 200 ml tej
  • 25 dkg friss élesztő
  • 2 csipet cukor élesztő futtatásához
  • 320 gramm zabpehelyliszt 20%-a helyettesíthető vega proteinnel
  • 80 gramm búzasikér
  • 50 gramm édesítő por
  • 50 gramm vaj
  • 1 db tojás
A töltelék
  • 300 gramm zsírszegény krémtúró
  • 50 gramm Peak Whey Selection fehérjepor
  • 3 evőkanál édesítő por
  • fél db citrom héja
  • 20 db meggy
  • 1 db tojás kenéshez
Elkészítés
  1. Langyos tejben a 2 csipet cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztet a sikérrel elkeverjük, majd hozzá az édesítő és a felfuttatott élesztőt, a vajat és a tojást. Megdagasztjuk és letakarva hagyjuk 40 percet kelni.
  3. A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk és 0.5 cm vastagra nyújtsuk!
  4. Ezután 16-20 db kockára vágjuk fel.
  5. A túrót a proteinnel és az édesítővel és a citrom héjával elkeverjük, majd a tészta kockák közepére teszünk 1 kávéskanállal. Utána mindegyik közepére 1-1 kimagozott cseresznyét vagy meggyet!
  6. A tésztát összecsípjük és gombócokat formálunk belőle, majd kivajazott hőálló tálba sorakoztatjuk és felvert tojással lekenjük.
  7. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percet sütjük.
  8. Amit nem fogyasztunk el frissen, azt lezárt dobozban tároljuk.

Több fitt bukta recept ITT!

túrós bukta

diétás túrós bukta

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!