-+=
Olvasási idő: 2 perc

Korábban már készítettem lekvárral töltött – és ezért “buktának” becézett – muffinokat, most pedig kikísérleteztem egy olyan változatot, amihez nincs szükség se tojásra, se tejtermékre. A tojás helyett az útifű maghéj és a tápióka keményítő fogja összetartani a tésztát, emellett növényi tejet vagy tejszínt használunk hozzá. Én valami semleges ízűt javasolnék, például mandulát. Először kókusztejjel készítettem és picit fura volt benne a kókuszos íz.

Lekváros bukta

Processed with MoldivEzt a sütit, ha növényi fehérjével készül, vegánok is fogyaszthatják, ha pedig marhafehérjével, akkor paleo étrendet követők is. Tejérzékenyek pedig bármelyik változatban.

Hozzávalók:

33% OFF mindenre a Peakshopban! Szabadságra ment a grafikusunk! + Sör és Fagyi kupon is a Tiéd!

Paleo lekváros bukta

Elkészítés:

Keverd össze a keményítőt, lisztet, fehérjeport, útifűmaghéjat, mandulát, édesítőt és kb. 1 teáskanálnyi sütőport. Add hozzá a mandulatejszínt. Hagyd, hogy a lisztek és az útifűmaghéj magába szívja a nedvességet. Akkor jó, ha kenhető, de nagyon sűrű masszát kapsz.

A tészta kb. 2/3 részével béleld ki szilikonos muffinformák alját és belső peremét, majd kanalazz az összes “kosárkába” lekvárt. Végül fedd be őket a maradék tésztával és szórd meg őket fahéjjal.

Közepes lángon süsd őket aranybarnára. Miután kihűltek, könnyen ki tudod őket szedni a formákból.

Vigyázz, forrón ne kóstold meg, mert a lekvár kifolyik és éget!

Processed with Moldiv

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!