-+=
Olvasási idő: 2 perc

Gyors süteményre vágytam, így erre esett a választásom, egy kis mandulavajjal turbózva. Használjátok ki a szezon gyümölcseit, így én ősszel és télen rengeteg almás süteményt eszek. A Peak 100 %-os mandulavaja pedig nagyon jól illik hozzá, ha marad belőle addig, és nem eszitek meg kiskanállal az egészet, amíg a süteményt elkészíted.

Mit kell tudni a manduláról és a mandulavajról? 

Vegyél 2-t, a 3. INGYEN VAN! (+ Ajándék Yummy Bar CSOKI is a Tiéd, 1690 ft értékben) Bármit bármivel kombinálhatsz!

• magas E vitamin tartalom
• magas kalcium, magnézium, foszfor tartalom
• riboflavin tartalma magas
• a többi olajos maghoz képest alacsony kalória tartalom
• azonban a MÉRTÉKLETESSÉG a kulcs itt is, amit valljuk be, elég nehéz tartani, főleg kenhető formájában,
• akárhogy is, egy csonthéjas magról beszélünk, aminek magas a kalória tartalma.
• valamint az omega6 omega3 aràny miatt is érdemes mértékletesen kanalazni a mandulavajas bödön alját.

Tápanyagadatok
Kevert almás pite zabpehelyliszttel
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 101 Ebből zsírsavak (kcal) 54
% DV (napi érték)*
Összes zsír 6g 9%
Szénhidrát 7g 2%
Fehérje 2g 4%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 15-20 perc
Sütés/főzés 30 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
  • 300 gramm alma
  • 1 db tojás
  • 20 gramm kókuszolaj
  • 30 gramm eritrit
  • 25 gramm vaníliás eritrit
  • 1 csomag sütőpor
  • 70 gramm zabpehely ( glutén érzékenyeknek gluténmentes zabpehely)
  • 1 kávéskanál keksz fűszer
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 10 gramm étcsokoládé (eritrittel vagy steviával ízesítve)
  • ízlés szerint Peak Almondy mandulavaj tetejére
  • ízlés szerint eritrit szóráshoz
Előkészítés 15-20 perc
Sütés/főzés 30 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
  • 300 gramm alma
  • 1 db tojás
  • 20 gramm kókuszolaj
  • 30 gramm eritrit
  • 25 gramm vaníliás eritrit
  • 1 csomag sütőpor
  • 70 gramm zabpehely ( glutén érzékenyeknek gluténmentes zabpehely)
  • 1 kávéskanál keksz fűszer
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 10 gramm étcsokoládé (eritrittel vagy steviával ízesítve)
  • ízlés szerint Peak Almondy mandulavaj tetejére
  • ízlés szerint eritrit szóráshoz
Elkészítés
  1. Az almákat pucoljuk meg és nagy lyukú reszelőn reszeljük le.
  2. Ehhez adjuk hozzá a tojást, a folyékony kókuszolajat, az eritritet, a vaníliás eritritet, a sütőport, a fűszereket és végül a zabpelyhet. Keverjük csomómentesre és pihentessük a masszát 10 percig.
  3. Ezalatt az étcsokoládét vágjuk apró darabokra (vagy használjunk csokoládé cseppeket) és keverjük hozzá a masszához. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és öntsük bele a tésztát.
  4. Úgy oszlassuk el, hogy körülbelül 1,5- 2 centiméter magas legyen a tésztánk. Viszonylag sűrű tésztát kapunk, így ha nagyobb a tepsi, akkor se fog szétfolyni a tészta.
  5. Előmelegített sütőben 175-180 fokon 30-35 percig süssük. Ha kihűlt vágjuk hat szeletre, szórjuk meg porrá őrölt eritrittel és csorgassunk rá egy kis mandulavajat.

Ünnepi puncsos süti ITT!

almás pite zabpehelyliszttel

kevert almás pite zabpehelyliszttel

Elég a sok eredménytelen diétából?!
Ne vesztegesd tovább az időt!