-+=
Olvasási idő: 2 perc

Nehezen indult be az idei nyár, most pedig annál inkább megkínoz minket ezzel a forrósággal. Van aki a víz mellett próbálja átvészelni, van aki a ventilátor vagy a klíma közelébe menekül. És vagyunk mi, fanatikus bloggerek… akik a konyhában. 

A folyadékpótlás nyáron nagyon alap, ámde ha ki akarunk rúgni a hámból, akkor sem kell feltétlen egy gallon rosé fröccsöt betárazni a hidratálásra. (Bár olykor… :)) – szerk.)

Na szóval, erre a melegre a legjobb, legfinomabb esti kilengés egy csudifinom hideg, fahéjas szilvakrémleves – és tudjuk, kell a fehérje, így cseppentek a tányérba kis zabos túrógombócok is – hogy egy teljes tápértékű vacsival zárd a napot. No és a folyadékbeviteled. 🙂

> Peak-tipp: aki eszeveszett menőn akarja a levesezést tolni, az szerintem ne hagyja ki a Slim Secret szilvás gombóc proteinjét 🙂 – a levesbe (ízesít, sűrít, krémesít) és a gombócba is mehet (mondjuk 1-2 evőkanál zab helyett) és nagyon pöpec fehérjetartalmú fogást rittyenthetsz!

30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!

Tápanyagadatok
Szilvakrémleves mandulás túrógombóccal
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 270 Ebből zsírsavak (kcal) 153
% DV (napi érték)*
Összes zsír 17g 26%
Szénhidrát 22,7g 7%
Fehérje 12,8g 24%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

 

Előkészítés 10-15 perc
Sütés/főzés 15-20 perc
Pihentetés 30 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
A leveshez
  • 2 db fahéjrúd
  • 12 db szegfűszeg
  • 3-4 cm reszelt gyömbér
  • 100 gramm por állagú eritrit
  • 1 liter víz
  • 100 ml tejszín kihagyható
A gombócokhoz
  • 400 gramm túró
  • 2 db tojás
  • 6 evőkanál darált zabpehely
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 200 gramm mandula
Előkészítés 10-15 perc
Sütés/főzés 15-20 perc
Pihentetés 30 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
A leveshez
  • 2 db fahéjrúd
  • 12 db szegfűszeg
  • 3-4 cm reszelt gyömbér
  • 100 gramm por állagú eritrit
  • 1 liter víz
  • 100 ml tejszín kihagyható
A gombócokhoz
  • 400 gramm túró
  • 2 db tojás
  • 6 evőkanál darált zabpehely
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 200 gramm mandula
Elkészítés
  1. Forraljunk fel 150 ml vizet és tegyük bele az édesítőszert, fahéj rudakat, szegfűszeget és a reszelt gyömbért. Ha felolvadt az édesítőszer, szedjük ki a szegfűszeget, a fahéjat és öntsük a megmosott, negyedelt szilvákra
  2. Öntsük fel vízzel, forraljuk fel - és lefedve főzzük közepes fokozaton 15 percet.
  3. Ha használunk hozzá tejszínt, akkor most öntsük bele és botmixerrel pürésítsük.
  4. Sóval és borssal fűszerezzük és ha nem eléggé édes, akkor édesítsük!
  5. A túrót villával áttörjük, adjuk hozzá a reszelt citrom héját.
  6. A tojásokat válasszuk ketté, a sárgáját a túróhoz tegyük, a fehérjéből kemény habot verjünk, melyet utána óvatosan keverjünk a túróhoz.
  7. A hűtőbe tegyük fél órára a masszát.
  8. Utána forraljunk vizet, melyet sózunk is.
  9. Diónyi méretű gombócokat formázunk melyet a felforrt vízbe teszünk és addig főzzük amíg a víz felszínére feljönnek.
  10. Ezután datált mandulába vagy dióba forgatjuk.

Ati csinált édesburgis szilvásgombócot ITT!

Szilvakrémleves

Szilvakrémleves túrógombóccal

 

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.