-+=
Olvasási idő: < 1 percElérkezett az idény utolsó ribizlis torta elkészítésének ideje is! Bár nagy a hőség, azért a reggeli, illetve esti órákban nyugodt szívvel süthet az ember, hogy ne csak a frissen főzött kávéval induljon a nap, hanem egy kis finom süteménnyel is: remek bemelegítés lesz ez az ország tortája előtt! 🙂
Tápanyagadatok
Ribizlis túrós fitt süti - éljen a nyár!
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 99
Ebből zsírsavak (kcal) 36
% DV (napi érték)*
Összes zsír 4g
6%
Szénhidrát 3g
1%
Fehérje 7g
14%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 30 perc |
Mennyiség |
darab
|
Hozzávalók
A tésztához
- 2 dl kefír
- 200 gramm Dia-Wellness édesítőszer 1:1
- 200 gramm liszt (diétának megfelelő)
- 1 dl Peak MCT olaj
- 3 db tojás
- fél csomag sütőpor
A tetejére
- 25 dkg sovány tehéntúró
- 1 db citrom reszelt héja
- 60 gramm Peak Micellar Casein fehérjepor bourbon vanília tasak 1000g
- 1 evőkanál Dia-Wellness édesítőszer 1:1
- 50 dkg ribizli
Hozzávalók
A tésztához
A tetejére
|
Elkészítés
- Keverjük simára a tészta hozzávalóit, majd öntsük egy kiolajozott, közepes méretű tepsibe a masszát.
- A túrót keverjük össze a cukorral és a citromhéjjal, majd morzsoljuk rá a tészta tetejére.
- A túrós keverék tetejére pedig oszlassuk el egyenletesen a megmosott és lecsöpögtetett ribizlit.
- Előremelegített sütőben, 180 °C-on, 25-30 percig süssük készre. Ha nem bízunk a sütőnkben, tűpróbáig.