-+=
Olvasási idő: 2 perc

Itt a nyár, vele együtt a hőség, és az abszolút nulla kedv a sütő bekapcsolásához. Na de mi van akkor, ha a gyereknek éppen a legnagyobb forróság közepén van a születésnapja? Egyszerű, készítsd el ezt a receptet! 🙂

Lehet egy nagy tortaként is (18 cm átmérőjű tortaformához elég ez az alaprecept), de lehet party falatként is kínálni, ekkor a jó kis mini szilikon muffinformákra van szükség.

Hozzávalók:

  • 20 dkg zabkeksz
  • 7 dkg vaj
  • 40 dkg Peak Wheytella
  • 35 dkg mascarpone
  • 20 dkg piros ribizli
  • 5 dkg ribizli (a tetejére)

Elkészítés:

1. A vajat és a Wheytellát vegyük ki a hűtőből. Ha szobahőmérsékletűek, könnyebb velük dolgozni.

Dolgozzon helyetted a Zsírégetőd! A Munka Ünnepére: 33% OFF a Peak Zsírégetőidre!

2. A kekszet sodrófával zúzzuk szét finom morzsásra, és egy edényben a vajjal gyúrjuk össze.

3. A kiválasztott forma aljába jó alaposan nyomkodjuk bele a vajas-kekszes masszát.

4. A mascarponét a Wheytellával keverjük össze, majd adjuk hozzá a ribizlit is. Forgassuk át óvatosan, hogy a ribizli szemek ne nyomódjanak szét.

5. Ezt a sajtkrémet egyengessük el a kekszes alapon, és mehet is az egész a hűtőbe. Egy éjszaka azért kell neki, de ha van hely a fagyasztóban és gyorsan kell a torta, akkor 1,5-2 óra alatt ott is a megfelelő állagra dermed meg.

6. Tálalás előtt szórjuk meg a tetejét ribizlivel.

Figyelem! Ez a torta tömör gyönyör. Aki nem szereti a Wheytellát, az ezt a tortát se fogja! 🙂

Jó étvágyat!

Tápérték:
100 g sajttorta 383.5 kcal-t, 9.8 g fehérjét, 23.4 g szénhidrátot és 31.4 g zsírt tartalmaz.


sajttorta

mini sajttorta

30 napon át minden napra jut 1 fitt recept - ami 5 perces elfoglaltságot kér CSAK Tőled!