-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Kissé különleges a recept, ámde mi, akik nyitottan állunk minden kalóriacsökkentett finomsághoz… és régóta űzzük a diétás „ipart”, már semmin nem lepődünk meg. Azon sem, ha olyan összetevők vannak egy édes receptnél, mint a bab 🙂

Miért kerül bab egy édes sütibe?

A bab roppant jó tápanyagforrás, hiszen rostban gazdag, lassan felszívódó szénhidrátot és zöldséghez képest sok fehérjét tartalmaz. Ha Te esetleg a csülkös levesből ismered, akkor kicsit szakadj el tőle, hiszen alapjáraton a bab semleges, krémes cucc – főleg ha nem sós lé-s konzervben veszed 🙂

30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!

Amire szuper: pótolja a zsírt a krémességével, és így SOKKAL KALÓRIASZEGÉNYEBBEN tudod elérni ugyanazt az állagot! Nem hiába használják például brownie-ba vagy kekszbe is!

Előkészítés 10 perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
Előkészítés 10 perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Főzzük puhára a babot sótlan enyhén szódabikarbónás vízben
  2. Szűrjük le.
  3. Turmixoljuk össze a vízzel, mandulavajjal és az aromával
  4. Keverjük bele a fehérjeport és a mandulát
  5. Formázzuk kb. nagyobb mogyoró méretű golyókat
  6. Forgassuk fahéjba/kakaóporba
  7. Hűtőben tárolva 1-2 hétig eláll

Diétás receptek még ITT!

marcipán golyó

hamis marcipán golyó

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.