Néha napján nekem is kijár a lazítás, amikor nincs kedvem órákat pepecselni a konyhában valami ultra melós süteményért cserébe. De persze valami egészséges nasi azért beficcenhet 1-1 étkezés gyanánt…
Így aztán jelzem, hogy ehhez az édességhez nem szükséges a gasztroangyali kitüntetés, de komolyan megkockáztatom, hogy még egy gyerek is simán összedobja.
Ráadásul tesztelve van és másnap, de még harmadnap is puha és omlós! Na ezeket szeressük…de még mennyire!
Ne feledd diéta alatt is bátran ehetsz ilyen édességeket, csak a mértékre ügyelj!
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 20 perc |
Pihentetés | 20 perc |
Mennyiség |
darab
|
- 170 gramm barna rizsliszt
- 80 gramm kölesliszt
- 30 gramm mák
- 50 gramm Peak Slim Secret Protein fehérjepor zsírégetőkkel
- 2 evőkanál útifű maghéj
- 1 mk szódabikarbóna
- 7 gramm kókuszzsír megolvasztva
- édesítő és fahéj (ízlés szerint eltérő)
- 2 db tojás
- 100 ml növényi tej (nekem mandula)
- 50 ml víz
- 3 evőkanál mandulaforgács
- 12 kiskanál Peak Slim Dark Choco Cream - cukormentes étcsokoládé krém
- 12 db mirelit szeder
Hozzávalók
A tésztába
A díszítéshez
|
- Nos, először is a száraz alapanyagokat azaz a liszteket, proteint, mákot, útifűmaghéjat, fahéjat és szódabikarbónát alaposan keverd össze.
- Ezután mehet bele a tojás, a megolvasztott kókuszzsír, a tejci, mandulazúzalék (ha nincs akkor mandulaliszt) és annyi víz, hogy egy kissé ragacsos bucit kapjál az egészből. Pánikra persze semmi ok, hiszen a pihentetés alatt az útifűmaghéj szépen dolgozik tovább, és felszívja majd a maradék nedvességet. Ez kb. 20 perc.
- Az idő leteltével gyúrd át, majd nedves kézzel és a szemmértékedre bízva jöhet a kemény feladat! Ha van gyerkőcöd, hívd oda, biztosan nagyra fogja értékelni a gyurmázást! Nekem nincs, úgyhogy rám maradt a komoly meló...
- A gömböcöket lapítsd el, majd az ujjad segítségével formázz a közepébe egy kis mélyedést. Ebbe fog menni a csokikrém és a szeder. Nyamm...
- Nekem ebből a mennyiségből 12 db lett, amit aztán 180 fokon egészen pontosan 20 percig sütöttem. De ahogy látod, hogy szépen megpirul a teteje már jó is lesz! Ne szárítsd túl!
- Egy csöppet várd meg míg hűl, és mehet bele a PEAK csokikrém, amit én még egy szem fagyasztott szederrel koronáztam meg. Mivel gyakorlatilag melegségbe nyomkodtam, így az kb. 10 perc alatt szépen kiolvadt!