Hatalmas sikerélmény, amikor egy nem túl diéta-barát linzer alapú sütikét tudok egy igazi FEHÉRJEBOMBÁZÓVÁ alakítani! Itt most különösen nagy a boldogság, mert végre sikerült egy olyan linzer alapot összehoznom, ami TÖKÉLETES, és nem kell bele egy nagy adag zsír sem, hogy összeálljon – és… a család kényes ízlésű, reform dolgokat kerülő tagjai is rájártak…
Egy kis szakmaizás… ugye a linzer alapú sütik 3:2:1 arányban készülnek, pl. 300g liszt, 200g vaj, 100g cukor. Nos, ebből mi nem sok mindent ehetünk, ha diétázunk, de a lisztet és a cukrot alternatív megoldásokra cserélni MÉG könnyű. De akkor is ott van az a 200g zsír, ami bizony nemépp a kalóriaszegénység felé vezeti a sütinket….
Igazából ez a hamis linzer alap teljesen hanyagolja a komolyabb zsiradékot. Tojássárgája és a kókuszliszt a titka, ami nagyon jó “pite alapot” ad!
Minden 3. INGYEN, hiszen JÖN a tavasz - bármit bármivel kombinálhatsz, 550 féle német és japán termék közül + 3 Kollagén Mini is a Tiéd! Tankolj be KORÁN!

Köszönet a lekvárért drága szüleimnek, akik ennek ellenére alig jutottak kóstolóhoz …mert csak úgy “elpárolgott” az egész 1 nap alatt…
Ami pedig még tökéletesebbé teszi a sütit, hogy MINDEN RÉTEGET ÁTJÁR a finom, friss, túrós-barackos íz – ami a VADIÚJ Rákóczi túrós ízű Slimnek köszönhető! Bizony, ÚJ MAGYAR SÜTI ízekkel bővültünk, immár ezen túl Rigó Jancsi és az észveszejtően finom, fahéjas kürtöskalács ízbe is belekóstolhatsz – egy szinte szénhidrátmentes ital formájában! Nesze neked diéta ?
Előkészítés | 15-20 perc |
Sütés/főzés | 20-25 perc |
Mennyiség |
szelet
|
- 100 gramm zabliszt
- 40 gramm Peak Slim And Beauty Protein fehérjepor zsírégetőkkel és kollagénnel 500g Rákóczi túrós
- 40 gramm kókuszliszt nem reszelék!
- 2 db tojássárgája L-es
- 175 gramm joghurt
- 50 ml tej
- ízlés szerint édesítő, picike fahéj is finom bele
- ízlés szerint cukormentes sárgabarack lekvár
- 750 gramm rögös túró
- 3 db tojás sárgája L-es
- 2 db tojásfehérje - felverve L-es
- 15 gramm Peak Slim And Beauty Protein fehérjepor zsírégetőkkel és kollagénnel 500g Rákóczi túrós
- ízlés szerint édesítő
- 3 db tojásfehérje - felverve L-es
- ízlés szerint cukormentes sárgabarack lekvár
Hozzávalók
A fitt linzer alap
A túrókrém
A teteje
|
- A linzeralap hozzávalóit gyúrd össze és egy közepes méretű sütőpapírral kibélelt tepsibe egyengesd el vizes kézzel a masszát. Nem kell nyújtani, ököllel szépen szétterül. Majd süsd elő 10 percig, még szilárd nem lesz.
- A kivett linzerlapot kend meg vékonyan lekvárral.
- A túrót keverd el a tojósárgájaval, majd óvatosan forgasd bele a tojófehérjét, és halmozd a lekváros linzerlapra.
- Majd süsd közepes fokon 20 percig
- Végül - ha van, akkor töltsd nyomózsákba - felvert tojásfehérje habbal díszítsd és minimális hőfokon még 10 percet hagyd a sütőben
- Plusz lekvárral dekoráld még!
- Másnap lesz az igazi, mert első nap picit száraznak éreztem a túrót, de 12 óra hűtő után beérett!