Jöhet egy egészséges zab puszedli... mármint jöhet Veled? Elkísérne edzésre, kirándulni, a városba csatangolni... és feltöltene, amikor csak a padlón lenne a kedved vagy energiaszinted!
Jöhet egy egészséges zab puszedli... mármint jöhet Veled? Elkísérne edzésre, kirándulni, a városba csatangolni... és feltöltene, amikor csak a padlón lenne a kedved vagy energiaszinted!
-+=
Olvasási idő:2perc
Tudod mi a jó? Amikor süt a nap, együtt vagy azzal, akit szeretsz, és menekülsz ki a nyüzsgő városból a természetbe!
És tudod mi-a-még-jobb? Ha egy fantasztikusan finom, diós-zabos puszedli lapul (ki) a túratatyódban! Mert tudod Te is! A tavaszi jövés-menéshez kell az energia! De akár kis dobozba téve, egy durva edzés után is a legfinomabb visszatöltődés lesz!
…vagy! Csurgass rá cukormentes baracklekvárt és light csokimázt… és amolyan zserbó feeling-el falatozd be. Mert ki mondta, hogy nem ehetünk zserbót tavasszal?!
33% OFF az Őszi Életerődért! + akár Ingyenes kiszállítás! Le a betegségekkel!
> Peak-tipp! A kis puszedlik tartalmaznak bőven egészséges szénhidrátot és zsírt is… emellé okosan össze tudjuk rakni, hogy a plusz protein bevitel kell, és máris egy tökéletes étkezést pipáltunk ki puszedlivel :))
Egy adag a kedvenc peak fehérje porodból, vízzel összeturmixolva, és 2 darab puszedli – körülbelül 350 kalória! Tökéletes reggeli, vagy tízórai-uzsi!
Tápanyagadatok
Peak puszedli a tavaszi túrákhoz!
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 131Ebből zsírsavak (kcal) 45
% DV (napi érték)*
Összes zsír 5,7g8%
Szénhidrát 13,3g4%
Fehérje 6,4g12%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
Előkészítés
10-15perc
Sütés/főzés
15perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
240grammzabpehelyliszt
60grammbúzasikér
140grammeritrit
1kiskanálsütőpor
1dbtojás sárgája
1dbtojásfehérje
1dbcitrom reszelt héja
200grammlight vaj
100grammdió
150grammlight baracklekvár
1csomagvaníliás xilit
Előkészítés
10-15perc
Sütés/főzés
15perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
240grammzabpehelyliszt
60grammbúzasikér
140grammeritrit
1kiskanálsütőpor
1dbtojás sárgája
1dbtojásfehérje
1dbcitrom reszelt héja
200grammlight vaj
100grammdió
150grammlight baracklekvár
1csomagvaníliás xilit
Elkészítés
A tojásfehérje, a dió és a lekvár kivételével mindent összekeverünk, alaposan összegyúrunk és diónyi darabokat szaggatunk a tésztából.
A tészta darabokból golyókat formázunk és egymás mellé sorakoztatjuk. Ha mindegyikkel végeztünk, akkor egy tálca segítségével ellapítjuk a golyókat - amolyan puszedli formára!
Előmelegítjük a sütőt 170 fokra és állítsuk légkeverésre.
A puszedliket megforgatjuk tojásfehérjében, majd darált dióban, és sütőlemezre helyezett zsírpapírra sorakoztatjuk!
Egy kés vagy fakanál nyelével a puszedlik közepébe mélyedést készítünk.
15 percig sütjük és hagyjuk kihűlni.
A mélyedésbe lekvárt kanalazunk, végül olvasztott cukormentes csokival díszítjük.
Kisuczky Attila vagyok, és szenvedélyes. Igen, tényleg az, a gasztronómia iránt. Annó 2015 ben eldöntöttem, hogy megtanulok hetente legalább egy új ételt készíteni, hogy legyen egy alap repertoárom, amivel tudok kedveskedni az akkori barátnőmnek, magamnak vagy bárkinek, aki nekem fontos. A döntést tettek követték, így 2016 elején, heti egy receptből 2 aztán ha szabadidő engedte 3 is lett. Alapszabály volt nálam, hogy mindig új étel legyen. 2016 év végén elterveztem, hogy életmódot váltok, lefogyok, formálódok és a szenvedélyemmé vált sütést-főzést már csak egészségesalapanyagokkal folytatom. Nagyon belemélyedten a témába és mára 200 feletti elkészült, kipróbált recepttel és 40 kg mínusszal folytatom. Az elmúlt egy évben az egészséges táplálkozás mellett életem része lett a sport, hetente 3-4 alkalommal, és ezen belül a legnagyobb szerelem a futás lett, amit októberben kezdtem, heti egy alkalommal. Először 6 km sikerült, karácsonyra 10 km és január végére a félmaratoni 21 km táv is, amit azóta több alkalommal lefutottam és mindig emelem a távokat. Tavalyi évben létrehoztam a Kisucook facebook oldalt, ami mára 1200 feletti követővel rendelkezik. Receptjeimet mindig fázisfotókkal látom el, gyakran készítek hozzá receptkártyát, bevásárlólistát, újabban kiszámolt makrókkal.