-+=
Olvasási idő: 2 perc

Az az igazság, hogy igazi szerelmese vagyok a tésztaételeknek, bármikor tudnék enni, bármennyit! 🙂

Egy időben megpróbáltam teljesen kerülni és semmilyen verzióban nem fogyasztottam, de viszonylag hamar rájöttem, hogy nem sok értelme van annak, ha az egyik kedvenc ételedet/alapanyagodat teljesen száműzöd az étrendedből.
Rövid az élet és ha szereted a tésztát, mint én, akkor egyél! 🙂

Persze MÓDJÁVAL és nem árt ha kompromisszum kész vagy,  jó ha találsz alternatív megoldásokat is, mint például a durumlisztes, szénhidrát csökkentett vagy fehérjével dúsított tészták és ezeket használod vagy néha helyettesíted.
Ha szeretnél figyelni az alakodra és az egészségedre akkor arra is figyelni kell, hogy mi is kerül arra a tésztára.

Akár 33% kedvezményed lehet + a Peak csillogós ZEN shaker is a Tiéd! Jöjjön a Boldogság tavaszra!

Nem mindegy, hogy ricottával, zöldborsóval és isteni fehérjedús fasírttal eszed /mint ahogy ebben a receptben is láthatod/ vagy zsíros tejszínnel, rengeteg trappista sajttal.

Mindenre van megoldás és alternatíva, a kérdés, hogy mennyire szeretnéd 🙂

+ Ezt 3 napra osztva ettem meg, elég kis adag, de például a húsgombóc mennyiségét nyugodtan lehet növelni!

Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 10 perc
Mennyiség
kicsi adag
Hozzávalók
A tésztához:
  • 120 g durum spagetti tészta
  • 120 g zöldborsó
  • 150 g ricotta
  • 50 g natúr joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só,bors ízlés szerint
A húsgombóchoz:
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 10 perc
Mennyiség
kicsi adag
Hozzávalók
A tésztához:
  • 120 g durum spagetti tészta
  • 120 g zöldborsó
  • 150 g ricotta
  • 50 g natúr joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só,bors ízlés szerint
A húsgombóchoz:
Elkészítés
  1. A tésztát forrásban lévő, bő vízben megfőzzük.
  2. A fagyasztott zöldborsót is pár perc alatt megfőzzük egy külön lábasban.
  3. A fasírtport kimérjük, összekeverjük a vízzel és 6 egyenlő kis gombócra osztjuk. Kicsit lelapítjuk és egy kevés olajon (még jobb az olajspray) szép aranybarnára sütjük.
  4. Eközben a ricottát és a natúr joghurtot összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk és nyomunk bele egy gerezd fokhagymát.
  5. Ha megfőtt a tészta, már nincs más dolgunk mint mindent szépen összekeverni és megkóstolni.
  6. Másnapra előfordulhat, hogy kissé száraz lesz. Én ilyenkor mindig keverek hozzá egy kis natúr joghurtot.

Spagetti

Spagetti húsgombóccal

Elég a sok eredménytelen diétából?!
Ne vesztegesd tovább az időt!