Az az igazság, hogy igazi szerelmese vagyok a tésztaételeknek, bármikor tudnék enni, bármennyit! 🙂
Egy időben megpróbáltam teljesen kerülni és semmilyen verzióban nem fogyasztottam, de viszonylag hamar rájöttem, hogy nem sok értelme van annak, ha az egyik kedvenc ételedet/alapanyagodat teljesen száműzöd az étrendedből.
Rövid az élet és ha szereted a tésztát, mint én, akkor egyél! 🙂
Persze MÓDJÁVAL és nem árt ha kompromisszum kész vagy, jó ha találsz alternatív megoldásokat is, mint például a durumlisztes, szénhidrát csökkentett vagy fehérjével dúsított tészták és ezeket használod vagy néha helyettesíted.
Ha szeretnél figyelni az alakodra és az egészségedre akkor arra is figyelni kell, hogy mi is kerül arra a tésztára.
Nem mindegy, hogy ricottával, zöldborsóval és isteni fehérjedús fasírttal eszed /mint ahogy ebben a receptben is láthatod/ vagy zsíros tejszínnel, rengeteg trappista sajttal.
Mindenre van megoldás és alternatíva, a kérdés, hogy mennyire szeretnéd 🙂
+ Ezt 3 napra osztva ettem meg, elég kis adag, de például a húsgombóc mennyiségét nyugodtan lehet növelni!
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 10 perc |
Mennyiség |
kicsi adag
|
- 120 g durum spagetti tészta
- 120 g zöldborsó
- 150 g ricotta
- 50 g natúr joghurt
- 1 gerezd fokhagyma
- só,bors ízlés szerint
- 50 g Peak MeatBalls with collagen - fasírt (por)
- 45 ml víz
Hozzávalók
A tésztához:
A húsgombóchoz:
|
- A tésztát forrásban lévő, bő vízben megfőzzük.
- A fagyasztott zöldborsót is pár perc alatt megfőzzük egy külön lábasban.
- A fasírtport kimérjük, összekeverjük a vízzel és 6 egyenlő kis gombócra osztjuk. Kicsit lelapítjuk és egy kevés olajon (még jobb az olajspray) szép aranybarnára sütjük.
- Eközben a ricottát és a natúr joghurtot összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk és nyomunk bele egy gerezd fokhagymát.
- Ha megfőtt a tészta, már nincs más dolgunk mint mindent szépen összekeverni és megkóstolni.
- Másnapra előfordulhat, hogy kissé száraz lesz. Én ilyenkor mindig keverek hozzá egy kis natúr joghurtot.