-+=
Olvasási idő: 2 perc

Az az igazság, hogy igazi szerelmese vagyok a tésztaételeknek, bármikor tudnék enni, bármennyit! 🙂

Egy időben megpróbáltam teljesen kerülni és semmilyen verzióban nem fogyasztottam, de viszonylag hamar rájöttem, hogy nem sok értelme van annak, ha az egyik kedvenc ételedet/alapanyagodat teljesen száműzöd az étrendedből.
Rövid az élet és ha szereted a tésztát, mint én, akkor egyél! 🙂

Persze MÓDJÁVAL és nem árt ha kompromisszum kész vagy,  jó ha találsz alternatív megoldásokat is, mint például a durumlisztes, szénhidrát csökkentett vagy fehérjével dúsított tészták és ezeket használod vagy néha helyettesíted.
Ha szeretnél figyelni az alakodra és az egészségedre akkor arra is figyelni kell, hogy mi is kerül arra a tésztára.

1+1 most 3! Bármit bármivel kombinálhatsz! + Ajándék peak szakácskönyv ebook 2.990Ft értékben!

Nem mindegy, hogy ricottával, zöldborsóval és isteni fehérjedús fasírttal eszed /mint ahogy ebben a receptben is láthatod/ vagy zsíros tejszínnel, rengeteg trappista sajttal.

Mindenre van megoldás és alternatíva, a kérdés, hogy mennyire szeretnéd 🙂

+ Ezt 3 napra osztva ettem meg, elég kis adag, de például a húsgombóc mennyiségét nyugodtan lehet növelni!

Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 10 perc
Mennyiség
kicsi adag
Hozzávalók
A tésztához:
  • 120 g durum spagetti tészta
  • 120 g zöldborsó
  • 150 g ricotta
  • 50 g natúr joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só,bors ízlés szerint
A húsgombóchoz:
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 10 perc
Mennyiség
kicsi adag
Hozzávalók
A tésztához:
  • 120 g durum spagetti tészta
  • 120 g zöldborsó
  • 150 g ricotta
  • 50 g natúr joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só,bors ízlés szerint
A húsgombóchoz:
Elkészítés
  1. A tésztát forrásban lévő, bő vízben megfőzzük.
  2. A fagyasztott zöldborsót is pár perc alatt megfőzzük egy külön lábasban.
  3. A fasírtport kimérjük, összekeverjük a vízzel és 6 egyenlő kis gombócra osztjuk. Kicsit lelapítjuk és egy kevés olajon (még jobb az olajspray) szép aranybarnára sütjük.
  4. Eközben a ricottát és a natúr joghurtot összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk és nyomunk bele egy gerezd fokhagymát.
  5. Ha megfőtt a tészta, már nincs más dolgunk mint mindent szépen összekeverni és megkóstolni.
  6. Másnapra előfordulhat, hogy kissé száraz lesz. Én ilyenkor mindig keverek hozzá egy kis natúr joghurtot.

Spagetti

Spagetti húsgombóccal

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!