-+=
Olvasási idő: 2 perc

A Peak palacsintaporból nem csak palacsinta vagy gofri készülhet, nagyon jó ízt ad egyes süteményeknek is. Az almával különösen jól harmonizál, nem véletlenül létezik almás palacsinta is. 😉 Én kis kosárkákat sütöttem belőle, amiket csokipuding szerű krémmel töltöttem meg és gyümölcsökkel díszítettem.

Palacsinta

Processed with MOLDIVHozzávalók a kosárkákhoz:

A csokikrémhez:

Tipp: Ha nincs kedved mixelgetni, egyszerűen csak készítsd el a Peak Pudingporból a tölteléket.

33% OFF mindenre a Peakshopban! Szabadságra ment a grafikusunk! + Sör és Fagyi kupon is a Tiéd!

Pudingos palacsinta

Elkészítés:

A kosárkák tésztáját turmixgépben vagy botmixerrel fogjuk elkészíteni. Miután az almát meghámoztad és feldaraboltad, tedd a turmixba, majd add hozzá az összes többi hozzávalót. Vízből eleinte csak egy keveset. A mennyisége attól függ majd, mennyire lédús az alma. Turmixold össze az egészet. A kókuszliszt és a konjac liszt meg fogja magát szívni, így pár perc múlva sűrűbb lesz. A túl sűrű, mehet bele még egy kis víz. Akkor jó, ha krémes, kenhető masszát kapsz.

A tésztát adagold szilikon muffin-, vagy kosárka formákba. 8-10 db biztos lesz belőle, attól függően, mekkorák a formáid. Az aljukban lehet vastagabban a tészta, de fontos, hogy a szélüket is kikend, belül pedig maradjon egy kis üreg.

Süsd 200 °C-ra előmelegített sütőben b. 10-15 percig. Ha barnul a szélük, már majdnem készen vannak.

Amíg sülnek a kosárkák, készítsd el a tölteléket. Ez egy rumos-csokis pudingszerűség lesz. A fehérjét, a kakaóport, a konjac lisztet keverd össze, majd folyamatos kevergetés mellett lassan adagolj hozzá vizet. Itt is érvényes, hogy később sűrűbb lesz, mert a konjac pudingossá teszi.

Töltsd a kész kosárkákba a csokikrémet. Ha kihűltek, még hűtsd tovább a hűtőben.

Tálalás előtt díszítsd pl. fagyos erdei gyümölccsel.

Processed with MOLDIV

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!