-+=
Olvasási idő: 2 percA gofripor újabb lehetőséget adott arra, hogy hasznosítva legyen. Az almás-mákos süti ízét intenzíven hozta elő a tésztájába kevert almás-fahéjas ízű Peak gofri por. Isteni recept, lisztmentesen, nulla cukorral és minimális szénhidráttal, ellenben sok proteinnel! Igazi téli süti! 🙂
Hozzávalók egy kisebb tepsihez:
- 3 db nagyobb alma lereszelve
- 1 citrom héja lereszelve
- 2 púpozott ek. Peak gofripor
- 20 dkg darált mák
- 2 egész tojás kézi habverővel felverve
- 1 zacskó sütőpor
- 12 tk. édesítő (a receptben eritrit)
- 2 tk. fahéj
Elkészítés:
A lereszelt almát 2 tk. édesítővel keverd el, majd hagyd, hogy levet eresszen. Ne öntsd le róla, mert nagyon jól jön a tésztához!
A darált mákot 10 tk. édesítővel, a 2 ek. gofri porral a lereszelt citromhéjjal, a fahéjjal és a sütőporral keverd el.
A tojásokat kicsit verd fel egy kézi habverővel majd öntsd a mákos keverékhez. Ezt követően forgasd a masszához az almát a kieresztett levével együtt. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntsd bele a tésztát és 200 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt süsd készre. Én alufóliával letakartam és csak az utolsó 10 perc sütésnél vettem le a tepsiről.
Tipp: Kend meg egy kis Dietellával, még ütősebb lesz!