-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Gyermekként az egyik kedvenc édességem volt a máglyarakás. Annyira kiadós, laktató fogás, hogy leginkább leves után, főételként ettük. Megpróbáltam visszaidézni az egykori íz hatást, s szerintem sikerrel jártam – legalábbis a „teszt” adag pillanatok alatt elfogyott.

Máglyarakás

Hozzávalók a tésztához:

  • 25 dkg sovány túró
  • 10 dkg kókuszliszt
  • 4 tk. eritrit
  • fél tk. szódabikarbóna
  • 1 dl kókusztej
  • 2 tojás

A töltelékhez:

Máglyarakás diétásan

Elkészítés:

33% OFF mindenre a Peakshopban! Szabadságra ment a grafikusunk! + Sör és Fagyi kupon is a Tiéd!

Először állítsd össze a tésztát. Mi sem könnyebb ennél, mindent mérj ki egy tálba, majd keverd össze. Egy 29×29 cm nagyságú szilikonos tepsibe lapítsd a masszát.

A megpárolt almákkal borítsd be, kend le lekvárral, majd szórd meg dióval.

200 fokon süsd 20 percig.

A sülési idő alatt verj habot három tojásfehérjéből és egy kis édesítővel, majd 20 perc sütés után óvatosan öntsd a süti tetejére. Told vissza a sütőbe még 10 percre.

Tipp: érdemes a sütőben, nyitott ajtónál hagyni kihűlni a süteményt, így a hab nem fog összeesni.

Jó étvágyat!:)

dietas-maglyarakas-recept

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!