Brownie torta, amiből már első körben legalább négy adaggal kell számolnod!

Szerintem kevés olyan ember él a Föld nevű bolygón, aki nem szereti a brownie-t. Valamilyen formájában mindenki élvezetet talál benne. Hát most felturbózzuk egy kicsit és még ellenállhatatlanabb lesz !

Brownie torta

Én bátran kijelenthetem, hogy három nap alatt négy adagot sütöttem, mert a családom függő lett. Készülj Te is hasonló reakciókra! Jöjjön hát a recept:

Hozzávalók a tésztához:

Töltelék:

  • 1 egész tojás
  • ízlés szerint eritrit (kb. 90 g), de Te döntöd el, mennyire szereted édesen
  • 200 g zsírszegény tehéntúró
  • meggy
  • vaníliaaroma

Brownie torta diétásan

A kókuszolajat az étcsokival és a kakaóporral gőz felett olvaszd össze.

Közben két tojást mixelj össze 50 g eritrittel, egy csipet sóval és a vaníliaaromával. Majd a csokis-kakaós olajat add hozzá szép lassan, folyamatos keverés mellett. Ha jól dolgoztál enyhén besűrűsödik az így kapott massza.

A lisztet keverd el a sütőporral, és kanalanként keverd a csokis alaphoz. Ha megvan, jöhet a töltelék.

A túrót, a tojást és az édesítőt keverd el alaposan egy pici vaníliaaromával.

Egy tortaformát bélelj ki sütőpapírral. Én egy 23 cm-es szilikon tortaformában készítettem, de ebbe is tettem sütőpapírt gondolván a későbbiekre. A forma aljára simítsd el a csokis tészta felét, majd egyengesd el rajta a túrós tölteléket. Szórj rá kedved szerint valamennyi meggyet (ha kimarad, az sem baj, úgy is finom), és takard be a maradék csokis tésztával. Bummm… mehet a sütőbe, alsó rácsra, amit előzőleg előmelegítettél 180 fokra! Kb. 30-40 perc sütés után kész a csoda! Akkor a legfinomabb, amikor még „lötyög” egy picit a közepe, mielőtt kiveszed a sütőből.

A kész sütit teljesen ki kell hűtened, mert ha melegen szeleteled, széthullik. Nekem itt tett jó szolgálatot a plusz sütőpapír, könnyen ki tudtam szedni a formából anélkül, hogy széttört volna.

Jöhet az élvezet! Szerintem nem fognak tudni ellenállni neki. Te sem! Engedj a kísértésnek, ez a süti nem árthat az alakodnak!!

Így natúran is kínálhatod, de ha a kegyelemdöfést is meg akarod adni az érzékeknek, akkor egy doboz Philadelphia krémsajtot keverj ki egy pici rummal és édesítővel és tálald a tortaszelet tetején vagy mellette. Húúú!

Jó étvágyat!

brownie-torta-turos-meggyes

Harkály Renáta

Harkály Renáta

Mint elkötelezett Zónázó, a rendszeres edzés a mindennapjaim szerves részét képezi. Az egészséges életmód híveként, törekszem a lehetőségeim maximális kihasználására, fejlesztésére. Szeretek a konyhában kísérletezni, egészséges finomságokat alkotni. Igyekszem a kapcsolódó témákban egyre
mélyebbre ásni, újabb ismereteket szerezni és minél szélesebb körben Veled is megosztani. Célom, hogy írásaimmal hozzájáruljak a Te sikereidhez is!
Harkály Renáta
Termékek a Peak Shop kínálatából!
Hozzászólások

Fontos a véleményed! Itt vagyunk, ha van kérdésed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hozzászólás elküldése előtt kérled add meg a helyes számot *

16 hozzászólás

  • Timi szerint:

    A rizslisztet mivel a lehet a legjobban helyettesíteni?? Mandulaliszt, kókuszliszt, zabpehelyliszt?

  • Renáta Renáta szerint:

    Szia Timi, az általad felsoroltak közül szerintem a zabpehelyliszt lehet a legjobb választás. 🙂 Kellemes sütögetést, és majd írd meg, hogy sikerült! 😉

    • Timi szerint:

      Szia Reni, köszönöm a receptet, nagyon finom lett! 🙂
      Viszont legközelebb 5 perccel korábban, 35 percesen veszem ki a sütőből. 😀

      • Renáta Renáta szerint:

        Köszi a visszajelzést, Timi, és nagyon örülök, hogy ízlik! Mint mindenre, a süti-sütésre is igaz, hogy gyakorlat teszi a mestert. 😉

  • Szabónè H Bea szerint:

    Jó kis recept, köszönjük. Finom lett csak kicsit száraz, szerintem nekem is előbb kellett volna kivenni a sütőből.

    • csilla csilla szerint:

      Köszi Bea a visszajelzést és egyben a tapasztalatodat a sütivel kapcsolatban!:)

    • Renáta Renáta szerint:

      Szia Bea, örülök, hogy Nektek is ízlik! A következő alkalommal biztosan tökéletes lesz!! 🙂

  • Szandi szerint:

    Sziasztok! Én is kipróbáltam a receptet, nagyon finom! Viszont nekem nem lett túl magas sajnos, pedig én is 24 cm-es sütőformában készítettem el. Közben is kicsit kevésnek tűnt a csokis massza, pedig mindent a recept szerint készítettem!

    De amúgy nagyon finom, biztos elkészítem máskor is, remélem legközelebb még szuperebb lesz! 😉

    • Renáta Renáta szerint:

      Szia Szandi, köszi a visszajelzést, örülök, hogy ízlik a süti! Én tényleg 23 cm-es formában sütöttem, és ilyen lett. Úgy látszik, ilyen sokat számít az az egy centi. 🙂

  • Zsófia szerint:

    Én zabpehely lisztel csináltam meg, és mézzel, muffin formában! Legközelebb kicsit kevesebb liszt kell hozzá, de nagyon finom lett! 30 percig volt a sütőben! 🙂

  • Magdi szerint:

    Szia Reni!
    Nálunk a tejfehérje probléma, a túrót helyettesíthetem tofuval?
    Köszi

    • csilla csilla szerint:

      Szia Magdi! Igen, egészen nyugodtan. Lehet viszont, hogy egy kicsit több zsírosabb összetevőre lesz szükséged, akár tojássárgája, akár kókuszolaj formájában.