-+=
Olvasási idő: 2 perc

Imádom, amikor egy süti finom, szinte szénhidrátmentes, IR és alak barát, fehérjében gazdag, na és gluténmentes! Az már csak hab a tortán, hogy kb. 15 perc alatt megvan és még sütő sem kell hozzá. Hozzátegyem, hogy igény szerint könnyedén laktózmentessé is tehető?

Hozzávalók (2 nagy adag) a tésztához:

  •  1 tojás
  • 10 g útifű maghéj
  • 100 g kókuszliszt
  • 200 g zsírszegény túró – igény szerint lehet zsíros/laktózmentes is
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • édesítőszer ízlés szerint – én kb. 1 nagy evőkanál eritritet szoktam belerakni, de a diétának megfelelő más édesítőszer is megfelel
  • fűszerek – mivel most karácsonyi hangulatban voltam kevés szegfűszeget tettem bele. Szerintem nagyszerűen illik a Dietella ízéhez.

Töltelék: adagonként 1 nagy evőkanálnyi Dietella, de próbáltam már kókuszmasszával, aprított friss gyümölccsel, cukormentes lekvárral, eritrittel elkevert csonthéjassal is.

Öntet: 1 adagnyi fehérjepor, esetemben Slim Secret Protein Coco-rumot használtam, kevés vízben feloldva

Elkészítés:

Dolgozzon helyetted a Zsírégetőd! A Munka Ünnepére: 33% OFF a Peak Zsírégetőidre!

Keverjük össze a tészta nedves hozzávalóit. Adagoljuk hozzá az útifűmaghéjat, szódabikarbónát, fűszereket és az édesítőt. Forgassuk bele a lisztet. Hígítsuk annyi vízzel (kb. 1-2 deciliter, de nagyban függ attól, hogy mennyire volt eredetileg nedves az útifűmaghéj), hogy fánktészta állagot kapjunk.

Adagoljuk a tészta felét egy mikrózható müzlis tálba. A közepébe ültessük bele a tölteléket.

Borítsuk be a tészta másik felével.

Mikróban közepesen meleg fokozaton kb. 6-8 perc (mikrótól függ), meleg fokozaton 2-3 perc.

Akkor jó, ha a tészta széle elválik a tál falától, de még nem barnult meg.

Amikor megsült, öntsük le a fehérjesodóval és fogyasszuk jóízűen.

Vigyázat NAGYON laktató!

dietella-gozkomboc

Gőzgombóc

Töltött gőzgombóc

30 napon át minden napra jut 1 fitt recept - ami 5 perces elfoglaltságot kér CSAK Tőled!