Nos, a kazein önmagában nemcsak tökéletes vacsora, de sütéshez kiváló liszt-alternatíva (az állaga miatt tökéletes a liszt helyettesítésére sok esetben), és bizony kevés tejjel, egy lapnyi zselatinnal ilyen szép madártejes öntet is rittyenthető belőle, mint amilyet ez a kuglóf is kapott! És mivel ősz van, így egy borkrémes kuglófra került rá!
Bor + puding + süti = egészséges?! – igen, jól látod!
Ha bor – rajongó vagy, akkor mindenképp MUSTHAVE recept, de tudod mit mondok? Akkor is, ha nem! Bevallom, én is csak ritka pillanatokban szeretek borozni, azonban ebben a sütiben nem olyan durván karakteres az íze az alkoholnak, inkább egy finom, krémes textúrát, és amolyan őszies „borkrém mousse” ízt ad neki!
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
A sütit pedig a LOW CARB Prosecco krémmel emeltük a magasba – ami egy VALÓDI PROSECCOT tartalmazó, isteni, fehércsoki alapú Peak pezsgős krém!
Szerintem ha valami különleges finomsággal akarsz előrukkolni vagy meglepni a párod, családot – akkor mindenképp erre szavazok! Garantáltan nem a megszokott sütike!
Ráadásul tényleg nem egy durva dolog: magas fehérje és rosttartalma miatt teljesen diéta-barát, de ha ez nem elég, akkor nagy előnye – hogy nincs benne felesleges zsír (se olaj, se margarin), mégis szuper szaftos a végeredmény! (Mandula került bele, de ennek mennyisége változtatható:)) No nézzük!
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 20-25 perc |
Mennyiség |
szelet
|
- 2 db tojás
- 2 db tojásfehérje
- 250 ml fehér bor JÓ minőségű, ez nem forralt bor pacsálás :))
- 150 ml 1.5%-os tej
- 80 gramm Peak Keep Calm Casein fehérjepor madártej
- 80 gramm (gluténmentes) zabpehelyliszt
- 50 gramm kókuszliszt
- 1 zacskó sütőpor kb.12 g
- 50 gramm szeletelt mandula
- 1 fürt szőlő
- 2 evőkanál Peak Prosecco Creamy Choco - Fehércsokis pezsgős krém, tejsavó fehérjével
- 20 gramm pudingpor
- 20 gramm Peak Keep Calm Casein fehérjepor madártej
- 3 dl 1.5%-os tej
- 1 lap zselatin
- ízlés szerint mandulaforgács
- 2 evőkanál Peak Prosecco Creamy Choco - Fehércsokis pezsgős krém, tejsavó fehérjével
Hozzávalók
A kuglófhoz
Az öntethez
|
- A szilárd hozzávalókat keverd össze.
- A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjéket verd kemény habbá.
- A sárgájához keverd el az összes nedves hozzávalót, a Prosecco krémet is ide. (Ha kemény lenne - a hideg miatt, tedd melegebb helyre vagy mikróban pár mp-re olvaszd meg)
- A fehérjehabhoz óvatosan öntsd bele a nedves szekciót, keverd el egy hablapáttal, majd 3-4 adagban a lisztes csapatot is szórd bele.
- Keverd homogénre, tedd bele a szőlőszemeket, mandulaforgácsot, majd öntsd olajsprayvel kikent kuglóf (vagy más) formába.
- Süsd előmelegítve, 170 fokon kb 20-25 percig (sütőfüggő, ha aranybarna a teteje, már jó lesz.) Mivel nekem gyorsan megsült, így rögtön kivettem a sütőből, és azon kívül hagytam kihűlni.
- A pudingot készítsd el a leírás szerint a tejjel - majd tedd bele a kazeint. (Érdemes kis vízzel előtte kikeverni, könnyebben vegyül.) A zselatinlapot tedd hideg vízbe, majd kb. 3-4 perc után csavard ki a vizet belőle és tedd a meleg kazeines pudingba! Itt mehet bele a Prosecco krém is - itt is olvaszd meg mikróban picit, ha nem lenne folyós!
- Öntsd rá a kuglófra, és dekoráld!
- Érdemes pihentetni 3-6 órát a hűtőben, akkor nyeri el a végleges ízvilágot. (Mint amúgy MINDEN sütemény.)