-+=
Olvasási idő: 2 perc

Nos, a kazein önmagában nemcsak tökéletes vacsora, de sütéshez kiváló liszt-alternatíva (az állaga miatt tökéletes a liszt helyettesítésére sok esetben), és bizony kevés tejjel, egy lapnyi zselatinnal ilyen szép madártejes öntet is rittyenthető belőle, mint amilyet ez a kuglóf is kapott! És mivel ősz van, így egy borkrémes kuglófra került rá!

Bor + puding + süti = egészséges?! – igen, jól látod!

Ha bor – rajongó vagy, akkor mindenképp MUSTHAVE recept, de tudod mit mondok? Akkor is, ha nem! Bevallom, én is csak ritka pillanatokban szeretek borozni, azonban ebben a sütiben nem olyan durván karakteres az íze az alkoholnak, inkább egy finom, krémes textúrát, és amolyan őszies “borkrém mousse” ízt ad neki!

Dolgozzon helyetted a Zsírégetőd! A Munka Ünnepére: 33% OFF a Peak Zsírégetőidre!

A sütit pedig a LOW CARB Prosecco krémmel emeltük a magasba – ami egy VALÓDI PROSECCOT tartalmazó, isteni, fehércsoki alapú Peak pezsgős krém!

Szerintem ha valami különleges finomsággal akarsz előrukkolni vagy meglepni a párod, családot – akkor mindenképp erre szavazok! Garantáltan nem a megszokott sütike!

Ráadásul tényleg nem egy durva dolog: magas fehérje és rosttartalma miatt teljesen diéta-barát, de ha ez nem elég, akkor nagy előnye – hogy nincs benne felesleges zsír (se olaj, se margarin), mégis szuper szaftos a végeredmény! (Mandula került bele, de ennek mennyisége változtatható:)) No nézzük!

Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20-25 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A kuglófhoz
Az öntethez
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20-25 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A kuglófhoz
Az öntethez
Elkészítés
A kuglóf
  1. A szilárd hozzávalókat keverd össze.
  2. A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjéket verd kemény habbá.
  3. A sárgájához keverd el az összes nedves hozzávalót, a Prosecco krémet is ide. (Ha kemény lenne - a hideg miatt, tedd melegebb helyre vagy mikróban pár mp-re olvaszd meg)
  4. A fehérjehabhoz óvatosan öntsd bele a nedves szekciót, keverd el egy hablapáttal, majd 3-4 adagban a lisztes csapatot is szórd bele.
  5. Keverd homogénre, tedd bele a szőlőszemeket, mandulaforgácsot, majd öntsd olajsprayvel kikent kuglóf (vagy más) formába.
  6. Süsd előmelegítve, 170 fokon kb 20-25 percig (sütőfüggő, ha aranybarna a teteje, már jó lesz.) Mivel nekem gyorsan megsült, így rögtön kivettem a sütőből, és azon kívül hagytam kihűlni.
Az öntet
  1. A pudingot készítsd el a leírás szerint a tejjel - majd tedd bele a kazeint. (Érdemes kis vízzel előtte kikeverni, könnyebben vegyül.) A zselatinlapot tedd hideg vízbe, majd kb. 3-4 perc után csavard ki a vizet belőle és tedd a meleg kazeines pudingba! Itt mehet bele a Prosecco krém is - itt is olvaszd meg mikróban picit, ha nem lenne folyós!
  2. Öntsd rá a kuglófra, és dekoráld!
  3. Érdemes pihentetni 3-6 órát a hűtőben, akkor nyeri el a végleges ízvilágot. (Mint amúgy MINDEN sütemény.)

Több fehérjés finomság ITT!

szőlőtorta

borkrémes szőlőtorta

30 napon át minden napra jut 1 fitt recept - ami 5 perces elfoglaltságot kér CSAK Tőled!