A sajttorta igazi ínyencség, ami elsőre furán hangzik, ha még nem kóstoltad, de amint teszel vele egy próbát, tuti a kedvenceddé fog válni. Sajnos a legtöbb változat a lehető legkalóriadúsabb, mivel a sok szénhidrát mellett zsírban is gazdag bőven. Persze semmi sem lehetetlen alapon, sajttortát is lehet diétásan készíteni, ami ráadásul vegán étrendbe is beilleszthető. Teszel egy próbát? Plusz jó hír, hogy még a sütőt sem kell bekapcsolnod! Essünk is neki!
A következő mértékek kifejezetten egy adagra lettek kimérve, nem egy hatalmas tortaforma megtöltésére. Ez is csak azért van, mert nem tudnád megállni, hogy ne egyél belőle nagyobb mennyiséget.
Sajttorta
Hozzávalók az alaphoz:
- 4 ek. gluténmentes zabpehely – durvábbra őrölve
- 1 ek. Agávé szirup – extrém diéta esetén el is hagyhatod belőle és ízesítheted stevia-val
- 2 ek. kesudio vaj
Hozzávalók a krémhez:
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
- 240 g natúr vegán joghurt (szója-vagy kókusztej alapú)
- stevia ízlés szerint
- 30 g vegán fehérjepor
- 1 ek. kókuszliszt
- 1 tk. vanília aroma
Vegán sajttorta
Első lépésben keverd össze alaposan a „torta” alapját, amíg egy ragadós masszát nem kapsz belőle.
Fogj egy kisebb tálkát és nyomkodd az aljába.
Jöhet a krém. Nem lesz túl bonyolult, fogd az összes hozzávalót, majd keverd el egy kézi habverő segítségével. Ha akarod géppel is csinálhatod, hogy kenhetőbb, eldolgozottabb krémet kapj.
Kanalazd a fehérjés krémet az alapra, majd takart le egy fóliával és tedd a hűtőbe. A legjobb, ha legalább egy éjszakán át állni hagyod.
Tipp: gyümölcsöt is csempészhetsz a krémbe, vagy akár a sütemény mellé is ropogtathatsz pár szem epret.
Egyszerű és könnyű finomság, ami ráadásul laktat is.
Jó nassolást!:)