Vega rakott kelkáposzta – egyszerűen, így még nem etted!
Vega rakott kelkáposzta, ahol végre FINOM és FŰSZERES a töltelék, de hús nem kell hozzá!
Vega rakott kelkáposzta, ahol végre FINOM és FŰSZERES a töltelék, de hús nem kell hozzá!
-+=
Olvasási idő:2perc
Növényi alapon is nagyon egyszerű rakott dolgokat készíteni, mivel azoknak alapból is egy jó része növényi hozzávalóból készül (káposzta, zöldbab, kelkáposzta, karfiol … és általában rizs), a húst viszont nagyon egyszerű helyettesíteni.
Sokan zöldségekkel helyettesítik vagy szójával – nekem ezek valamiért nem jöttek be. A szója ízét nem szerettem, fura volt az állaga – a növényi dolgok meg kicsit ilyen “too much” feelinget adtak.
33% OFF az Őszinte Visszajelzésedért! Írd meg nekünk - szeretettel: Peak
1dobozSkyr joghurtnem kell az egész, de én szeretem jó sok cuccal 🙂
Elkészítés
A káposzta torzsáját kivágjuk, majd a káposztát nagy cikkekre vágjuk és sós vízben 15-20 percig főzzük. Leszűrjük róla a vizet, a káposztát lazán kinyomkodjuk.
A rizst megpároljuk a szokott módon kétszeres mennyiségű vízben.
A vöröshagymát apróra vágjuk. A fasírtport elkeverjük a vízzel.
Az olajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a fasírt keverékünket, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, amíg a saját leve elfő. Megszórjuk a paprikával, nyomunk bele fokhagymát és összepároljuk.
Egy tepsi aljára tesszük a káposzta felét, ráterítjük a párolt rizs nagyrészét, megkenjük Skyr joghurttal, majd rátesszük a fasírtos cuccot. Rétegezzük újból rizzsel, végül befedjük a maradék káposztával, és meglocsoljuk Skyrrel.
A Peak főszerkesztője vagyok, mellette pszichológia szakon végeztem, és sportedzőként is évekig tevékenykedtem. Régebben versenyszerűen sportoltam (küzdősportok), így a rendszeres sport, a minőségi étkezés, az erősítés és a tápkiegek az életem részévé váltak.