-+=
Olvasási idő: 2 perc

Mind ismerjük a liszttel behabart / berántott főzelékeket, na ez annál sokkal jobb! Önmagával van sűrítve, ezzel sokkal szebb színe is lesz a főzeléknek. Akkor lássuk is a hozzávalókat!

És Mivel ritkán eszem húst, és vannak ilyen “húsundoros” napjaim ? – ezért is vettem elő a Peak Fasírtport – ami 5 perc alatt kész!

A Peak Fasírtport imádom! Ennek alapvetően finom, fűszeres íze van – de nincs benne hús, szóval vega változatra tök jó… ellenben az íze is finom lesz! ITT nézheted meg a Peak FASÍRTPORT!

Peak Black Friday! 33% OFF + Ajándék Szaloncukor a rendelésedhez! És még sokféle más Karácsonyi kedvezmény! Tárazz be!

Októberi kampány – Shop akció

 

Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 15 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
A főzelékhez
  • 1 kg fagyasztott zöldborsó
  • 500 ml víz
  • 500 ml tej
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csomag petrezselyem
  • só, bors, lestyán
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 15 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
A főzelékhez
  • 1 kg fagyasztott zöldborsó
  • 500 ml víz
  • 500 ml tej
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csomag petrezselyem
  • só, bors, lestyán
Elkészítés
  1. A fokhagymát pirítsd le egy kis MCT olajon. A fagyasztott borsót öntsük rá, majd öntsük rá a vizet, tejet és kezdjük el főzni, adjunk hozzá sót és borsot, fűszereket.
  2. Amikor a borsó már megpuhult nagyjából, vegyük ki belőle kb. a negyedét, keverjük és egy botmixerrel turmixoljuk le.
  3. Keverjük vissza a pürét a maradék borsóhoz, majd addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
  4. A fasírthoz: 50g porhoz (2 adagolókanál) adj 45 ml vizet, majd kézzel dolgozd össze.
  5. Formázz belőle golyókat (kb. 8 kis golyót), majd kevés olívaolajon alacsony hőfokon süsd aranybarnára

Több sós vegan recept ITT!

Zöldborsófőzelék

Zöldborsófőzelék diétásan

Süss diétás, cukor és fehérlisztmentes, fehérjés bejglit Velünk. Most NEM hízunk meg Karácsonykor, mégis finomakat eszünk. Legyen a Tiéd a recept!