-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Miért szeretjük a bulgurt?

A bulgur folsavban, foszforban, magnéziumban, káliumban és vasban gazdag. Rosttartalma több mint ötszöröse a barna rizsének, ezért fogyókúrában, inzulinrezisztenciában, cukorbetegségben, valamint egészséges táplálkozásban is kiváló alternatíva.

A diétázóknak különösen ajánlott a bulgur fogyasztása, mert lassan felszívódó szénhidrát, amelynek a glikémiás indexe alacsonyabb, mint a rizsé!

30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!

Tápanyagadatok
Bulgur torta
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 83 Ebből zsírsavak (kcal) 9
% DV (napi érték)*
Összes zsír 1,9g 2%
Szénhidrát 9,9g 3%
Fehérje 5,2g 10%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20-25 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
  • 150 gramm bulgur
  • 100 gramm zsírszegény túró
  • 3 db tojás
  • fél csomag sütőpor
  • ízlés szerint gyümölcsök/magvak ízlés szerint
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20-25 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
  • 150 gramm bulgur
  • 100 gramm zsírszegény túró
  • 3 db tojás
  • fél csomag sütőpor
  • ízlés szerint gyümölcsök/magvak ízlés szerint
Elkészítés
  1. A bulgurt kávédarálóban ledaráljuk apró szeműre. /Más daráló is jó, a lényeg, hogy lehetőleg minél apróbb szemcse legyen a végeredmény. Vagy előtte érdemes megfőzni, akkor még puhább lesz!
  2. A bulgurt a sütőporral, édesítőszerrel elkeverjük. Hozzáadjuk a tojásokat és a túrót. Csomómentesre keverjük.
  3. Tetszés szerinti formánkba öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon 20-30 perc alatt,

EZÉRT edd a bulgurt!

bulgur

bulgur torta

 

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.