Bulgur torta?! Imádjuk a bulgurt, hiszen finom, laktató, jó szénhidrát... ámde az édes oldalát nem forszíroztuk... nem is értjük miért nem!!! :)
Bulgur torta?! Imádjuk a bulgurt, hiszen finom, laktató, jó szénhidrát... ámde az édes oldalát nem forszíroztuk... nem is értjük miért nem!!! :)
-+=
Olvasási idő: < 1perc
Miért szeretjük a bulgurt?
A bulgur folsavban, foszforban, magnéziumban, káliumban és vasban gazdag. Rosttartalma több mint ötszöröse a barna rizsének, ezért fogyókúrában, inzulinrezisztenciában, cukorbetegségben, valamint egészséges táplálkozásban is kiváló alternatíva.
A diétázóknak különösen ajánlott a bulgur fogyasztása, mert lassan felszívódó szénhidrát, amelynek a glikémiás indexe alacsonyabb, mint a rizsé!
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
Tápanyagadatok
Bulgur torta
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 83Ebből zsírsavak (kcal) 9
% DV (napi érték)*
Összes zsír 1,9g2%
Szénhidrát 9,9g3%
Fehérje 5,2g10%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
Előkészítés
10perc
Sütés/főzés
20-25perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
150grammbulgur
100grammzsírszegény túró
3dbtojás
félcsomagsütőpor
ízlés szerintgyümölcsök/magvak ízlés szerint
Előkészítés
10perc
Sütés/főzés
20-25perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
150grammbulgur
100grammzsírszegény túró
3dbtojás
félcsomagsütőpor
ízlés szerintgyümölcsök/magvak ízlés szerint
Elkészítés
A bulgurt kávédarálóban ledaráljuk apró szeműre. /Más daráló is jó, a lényeg, hogy lehetőleg minél apróbb szemcse legyen a végeredmény. Vagy előtte érdemes megfőzni, akkor még puhább lesz!
A bulgurt a sütőporral, édesítőszerrel elkeverjük. Hozzáadjuk a tojásokat és a túrót. Csomómentesre keverjük.
Tetszés szerinti formánkba öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon 20-30 perc alatt,
Patócs Gábor vagyok, a PG’s kitchen Instagram és Facebook oldal kezelője. A testépítés és az egészséges életmód évek óta fontos részét képezi életemnek. Nem tartom magam utóbbi megszállottjának, sokkal inkább egy egészséges egyensúly fenntartására törekszem és ezt a látásmódot igyekszem átadni Követőimnek is. A rohanó hétköznapokban egyszerű, gyorsan elkészíthető (nem utolsó sorban kevés mosogatnivalóval járó), ellenben mégis látványos süteményeket, ételeket igyekszem készíteni. Mindezeket könnyen beszerezhető, minőségi hozzávalókból. Természetesen kíváncsiságom kielégítésére is törekszem, így időnként szívesen kísérletezek kevésbé ismert alapanyagokkal, tapasztalataimat pedig szeretném megosztani Veletek is. Az ételek elkészítése mellett, a gasztrofotózás rejtelmeibe is szenvedélyesen belevettem magam, hogy a legimpozánsabb képekkel tudjam bemutatni Nektek receptjeimet.
Hozzászólások
Eddigi hozzászólások a "Bulgur édesen? Itt a puha bulgur torta!" című cikkhezMennyi édesítőszer kell bele?
Ez kimaradt a hozzávalókból.
Szia Emese,
Ez ízlés szerint van mindig. Móni