-+=
Olvasási idő: 2 perc

Három évvel ezelőtt sógorom kinn tanult Bostonban, onnan hozta ezt a tipikus „cup cake” receptet kóstolóval együtt. A legtöbb amerikai édesség tömény vajból és cukorból áll, én ezt próbáltam leredukálni, hogy ne hagyjon nyomot az alakunkon. Az alaprecepthez képest a piskótánál csak a vajat hagytam ki, a többi hozzávalót kicseréltem, illetve a krémet én megbolondítottam egy kis citromos fehérjeporral, így lett igazi nyári falánkság.

feherjes-muffin

Muffin

Hozzávalók a muffinhoz:

  • 2 nagyobb tojás
  • 3 ek. eritritol
  • 2 ek. zabpehelyliszt
  • 2 ek. kókuszliszt
  • ½ cs. sütőpor
  • 4 ek. piros ételszínező
  • 1 ek. vanília aroma
  • 1 ek. kakaópor
  • 1 csipet só
  • 4 ek. rizstej (kiváltható bármilyen más tejjel)
  • 1 ek. almaecet (elhagyható)

Hozzávalók a krémhez:

33% OFF a stressz elleni termékekre!

Fehérjés muffin

Elkészítés:

A tojásokat kettészedjük és a fehérjéből habot verünk. A sárgáját fehéredésig kikeverjük az eritritollal, majd mehet bele a többi hozzávaló, csomómentesre keverjük, ha kész óvatosan összekeverjük a tojásfehérje habbal. Az előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütjük.

Nekem 7 darab jött ki ebből a mennyiségű tésztából.

A krém elkészítésénél a vajat kicsit felmelegítjük és kikeverjük a krémsajttal, édesítővel, fehérjeporral és a citromhéjjal, ha kész mehet vissza a hűtőbe.

Miután kihűltek a muffinok, a hideg krémet zacskóba töltöttem, kivágtam az egyik sarkát és így kezdtem a szélétől csiga formában rányomni. Érdemes csak tálalás előtt feldíszíteni a krémmel, mert a melegben megolvadhat a kevesebb vaj miatt, vagy hűtőben tárolni.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

feherjes-slim-muffin

30 napon át minden napra jut 1 fitt recept - ami 5 perces elfoglaltságot kér CSAK Tőled!