-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Mikor nehezebbek az edzéseim jócskán megnövelem a kalóriabevitelem és igazából mindent megeszek, amit megkívánok, de természetesen arra odafigyelek, hogy a szükséges tápanyagokat is bevigyem, rendbe legyen a fehérjefogyasztásom, a szénhidrátbevitelem se csak cukorból álljon…

Na egy ilyen időszakban találtam ki, hogy készítek valami finom marhahúsos ételt. Igazán egyszerű az elkészítése, nem igényel nagy konyhaművészetet, egyszerűek a hozzávalók és tényleg nagyon laktató, sok benne a fehérje, a „jó” szénhidrát és a zsírbevitelhez is hozzájárul.

1+1 most 3! Bármit bármivel kombinálhatsz! + Ajándék peak szakácskönyv ebook 2.990Ft értékben!

Tápanyagadatok
Csőben sült marhahúsos tészta
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 455 Ebből zsírsavak (kcal) 126
% DV (napi érték)*
Összes zsír 14g 22%
Szénhidrát 44g 15%
Fehérje 34g 68%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20-25 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
  • 500 gramm darált marhahús
  • 300 gramm durum tészta (penne vagy fussili)
  • 1 db hagyma
  • 500 gramm paradicsompüré
  • 200 gramm 12%-os tejföl
  • 100 gramm light reszelt sajt
  • 2 db tojás
  • só, bors
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20-25 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
  • 500 gramm darált marhahús
  • 300 gramm durum tészta (penne vagy fussili)
  • 1 db hagyma
  • 500 gramm paradicsompüré
  • 200 gramm 12%-os tejföl
  • 100 gramm light reszelt sajt
  • 2 db tojás
  • só, bors
Elkészítés
  1. A hagymát pucold meg, kockázd fel, majd egy kevés kókuszolajon pirítsd meg. Add hozzá a húst, sózd, borsozd, majd fedő alatt hagyd főni. Közben add hozzá a paradicsompürét is.
  2. A tésztát forrásban lévő vízbe téve főzd készre.
  3. Keverd össze a szószos húst a tésztával, majd tedd az egészet egy Ez-coat olajsprayvel befújt tűzálló edénybe, pl. jénai tálba vagy tepsibe.
  4. A tejfölt keverd össze a tojásokkal és reszelj bele sajtot. Ezt a keveréket is enyhén sózd meg, majd fedd be vele a tésztát.
  5. 200 °C-os sütőben süsd addig, míg a teteje aranybarna nem lesz.
  6. Tipp: Én petrezselyemmel díszítettem a tetejét, de ha igazi olaszos ízeket szeretnél, a bazsalikom a legjobb választás, amit a húsos raguba is ajánlok oreganoval és fokhagymával együtt.

Több húsos recept ITT!

marhahúsos tészta

csőben sült marhahúsos tészta

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!