Egy kemény edzés után nem lehet salátalevelekkel feltöltődni, nemde? De persze a somlói sem megoldás... Hoztunk egy finom marhahúsis tésztás receptet, ami nemcsak finom, de jó nagy adag - szóval a Párod is értékelni fogja!
Egy kemény edzés után nem lehet salátalevelekkel feltöltődni, nemde? De persze a somlói sem megoldás... Hoztunk egy finom marhahúsis tésztás receptet, ami nemcsak finom, de jó nagy adag - szóval a Párod is értékelni fogja!
-+=
Olvasási idő:< 1perc
Mikor nehezebbek az edzéseim jócskán megnövelem a kalóriabevitelem és igazából mindent megeszek, amit megkívánok, de természetesen arra odafigyelek, hogy a szükséges tápanyagokat is bevigyem, rendbe legyen a fehérjefogyasztásom, a szénhidrátbevitelem se csak cukorból álljon…
Na egy ilyen időszakban találtam ki, hogy készítek valami finom marhahúsos ételt. Igazán egyszerű az elkészítése, nem igényel nagy konyhaművészetet, egyszerűek a hozzávalók és tényleg nagyon laktató, sok benne a fehérje, a „jó” szénhidrát és a zsírbevitelhez is hozzájárul.
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
Előkészítés
15perc
Sütés/főzés
20-25perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
500grammdarált marhahús
300grammdurum tészta (penne vagy fussili)
1dbhagyma
500grammparadicsompüré
200gramm 12%-os tejföl
100grammlight reszelt sajt
2dbtojás
só, bors
Előkészítés
15perc
Sütés/főzés
20-25perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
500grammdarált marhahús
300grammdurum tészta (penne vagy fussili)
1dbhagyma
500grammparadicsompüré
200gramm 12%-os tejföl
100grammlight reszelt sajt
2dbtojás
só, bors
Elkészítés
A hagymát pucold meg, kockázd fel, majd egy kevés kókuszolajon pirítsd meg. Add hozzá a húst, sózd, borsozd, majd fedő alatt hagyd főni. Közben add hozzá a paradicsompürét is.
A tésztát forrásban lévő vízbe téve főzd készre.
Keverd össze a szószos húst a tésztával, majd tedd az egészet egy Ez-coat olajsprayvel befújt tűzálló edénybe, pl. jénai tálba vagy tepsibe.
A tejfölt keverd össze a tojásokkal és reszelj bele sajtot. Ezt a keveréket is enyhén sózd meg, majd fedd be vele a tésztát.
200 °C-os sütőben süsd addig, míg a teteje aranybarna nem lesz.
Tipp: Én petrezselyemmel díszítettem a tetejét, de ha igazi olaszos ízeket szeretnél, a bazsalikom a legjobb választás, amit a húsos raguba is ajánlok oreganoval és fokhagymával együtt.
Mimi vagyok, személyi edzőként dolgozom. A rendszeres testmozgás és az egészséges életmód tízes éveim közepe óta kiemelt része az életemnek. Célom, hogy sikerüljön megszerettetnem veled a rendszeres sportot, az egészséges életvitelt, hogy azt ne kötelező kínszenvedésként éld meg, hanem a mindennapi életed természetes részévé váljon. Az edzés mellett a hobbim a sütés-főzés, az új reform alapanyagok kipróbálása és ezekből egészséges sütireceptek kikísérletezése, melyekből itt a Peak oldalán is megosztom veled a legjobbakat.