-+=
Olvasási idő: 2 perc

Avagy az alábbi recept megmutatja, hogy lehet exxxxtra finom egy sajtos tészta! (Miért, lehet nem exxxtra finom bármi, amiben sajt van?? – szerk. :O )

No, de ennyi még nem elég, hogy a Peak receptcsaládba is bekerülhessen. Azt ki kell ám érdemelni! És hogy mivel?

Mondjuk azzal, hogy egészségesebbek is kell lennie, mint a mezei társa(i). Agyaltam, és ha már a sok sajt miatt zsírmentesség nem tudtam menteni, a tésztafronton fogtam magam vissza magam!

Így teljes kiőrlésű tönköly tésztát használtam, valamint a sajtok közül kettő light verziót.

Dolgozzon helyetted a Zsírégetőd! A Munka Ünnepére: 33% OFF a Peak Zsírégetőidre!

Viszont egy nagy gond van a recepttel… 

Ha elkészül, pokoli nehéz leállni az evésével. Tehát, oszd meg, gyűjtsd be a dicséreteket, és ne aggódj, nem fog maradni semmi!

OFF: ezért is sorry, hogy nincs több fotó a teljes műről… ha valami gyorsabban fogy, minthogy a gép előkerül :D….

Tápanyagadatok
ÖT sajtos Mac and Cheese
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 379 Ebből zsírsavak (kcal) 189
% DV (napi érték)*
Összes zsír 21g 32%
Szénhidrát 29g 10%
Fehérje 18,9g 36%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20-25 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
  • 300 gramm teljes kiőrlésű tönköly tészta
  • 100 gramm gouda sajt
  • 100 gramm cheddar sajt
  • 100 gramm light trappista sajt
  • 250 gramm light mascarpone
  • 150 gramm kék/márvány sajt
  • 1 evőkanál zabpehelyliszt
  • 200 ml főzőtejszín (10%-os)
  • 100 ml tej
  • 2 kk
  • 1 evőkanál light vaj
  • fél tábla őrölt szerecsendió
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20-25 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
  • 300 gramm teljes kiőrlésű tönköly tészta
  • 100 gramm gouda sajt
  • 100 gramm cheddar sajt
  • 100 gramm light trappista sajt
  • 250 gramm light mascarpone
  • 150 gramm kék/márvány sajt
  • 1 evőkanál zabpehelyliszt
  • 200 ml főzőtejszín (10%-os)
  • 100 ml tej
  • 2 kk
  • 1 evőkanál light vaj
  • fél tábla őrölt szerecsendió
Elkészítés
  1. A tésztát kifőzzük sós vízben, majd tegyük félre lecsepegni.
  2. A sajtokat reszeljük le, a kéksajt kivételével.
  3. A lisztet kissé pirítsuk meg a vajon, és apránként öntsük fel a tejjel és a tejszínnel, majd sűrűsödésig főzzük, folyamatos kevergetés mellett
  4. Adjuk hozzá a sót és a szerecsendiót, majd keverjük bele az összes reszelt sajtot (4 féle)
  5. Addig főzzük, amíg az összes sajt elolvad. Ezután öntsük a tésztára és keverjük össze és 30x40-es hőálló tálba terítsük el - és morzsoljuk rá a kék sajtot is
  6. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt süssük készre.

30 napon át minden napra jut 1 fitt recept - ami 5 perces elfoglaltságot kér CSAK Tőled!