-+=
Olvasási idő: 3 perc

Az alapja pedig a HÁZILAG elkészített leveles tészta teljes kiőrlésű tönkölylisztből!

Anno azt hittem, ez valami olyan bonyolult dolog lehet, mint az atomfizika… pedig NEM.

Hosszúnak csak a pihentetések miatt tűnik annak – de azalatt bármit csinálhatunk (vacsora, mosás, villámedzés, kutyafürdetés :)) – de maga az érdemi tevékenységünk a tésztával csupán 3×5 perc ?

Minden 3. csak 1 FT (bármit bármivel kombinálhatsz) + Totálisan INGYEN szállítunk a Peakshopban!

Persze lehet venni boltit is, de IGAZI, HÁZI, NINCS HOZZÁ FOGHATÓ protein pudinggal töltött teljes kiőrlésű leveles párnácskákhoz nincs jobb! (Ő volt az első széria, lentebb meg a repeta-csapat:))

Nem beszélve arról, hogy SOKKAL egészségesebb mint bármelyik bolti, hiszen:

  • nincs benne gyorsan felszívódó szénhidrát: csak 100% teljes kiőrlésű liszt, abból is a tönköly, ami egy magasabb fehérjetartalmú lisztfajta
  • nincs benne cukor
  • a krémje a keményítős puding helyett isteni vaníliás protein pudingos!
  • az eredeti leveles tészta sok alapanyagot nem tartalmaz… szemben egy boltival… szóval aki törekszik a tiszta és egészséges étkezésre, amit lehet, HÁZILAG készítsen.
  • És nem utolsó soron tök menő, ha te olyan csaj/pasi vagy, akitől bizony nem áll távol a „rettegett leveles tészta” sem 🙂

TIPP! Akár Wheytella cukormentes csokis mogyorókrémmel is tölthető!!!

Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 15 perc
Pihentetés 1.5 óra
Mennyiség
db
Hozzávalók
A leveles tésztához
  • 250 gramm teljes kiőrlésű tönköly liszt
  • 250 gramm vaj lehet zsír csökkentett is
  • 3 gramm
  • 125 ml víz
  • 5 gramm ecet
A krémhez
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 15 perc
Pihentetés 1.5 óra
Mennyiség
db
Hozzávalók
A leveles tésztához
  • 250 gramm teljes kiőrlésű tönköly liszt
  • 250 gramm vaj lehet zsír csökkentett is
  • 3 gramm
  • 125 ml víz
  • 5 gramm ecet
A krémhez
Elkészítés
  1. Elkészítjük a vajas alapot, amelyet a tésztánkba fogunk hajtogatni. Ehhez a 225 gramm vajba belegyúrunk 25 gramm lisztet. A vaj legyen hideg, és szuper megoldás, ha reszelőn releszeled, mert sokkal gyorsabban és jobban elegyedik. (Ha nem reszeled, akkor viszont kockázd!) A vajat alapot téglalap-formára igazítjuk, és folpackba csomagolva hűtőbe tesszük.
  2. A tésztához a maradék lisztet a maradék vajat a sóval és az ecettel összemorzsoljuk. (Vajat ismét reszeld vagy kockázd.) Hozzáadjuk a vizet is, és addig gyúrjuk a tésztát, míg el nem válik a kezünktől - azaz nem ragad, hanem egy ruganyos gombócunk lesz. Letakarjuk, és hűtőben minimum 30 percig pihentetjük.
  3. A pihentetés után lisztezett felületen lóhere alakban nyújtsuk ki úgy, hogy a közepén púpos maradjon. (Ezt úgy éred el, ha a nyújtófát a téglalap NEM pont a közepétől görgeted le.)
  4. A közepére helyezzük a vajas tömböt, és teljesen becsomagoljuk a kinyújtott tésztába, úgy hogy ráhúzzuk a lóhere "szirmokat". A tésztát a becsomagolt vajjal együtt kb. fél centi vastag téglalappá nyújtjuk.
  5. Az elsőnek jön a szimpla hajtogatás: gondolatban három részre osztjuk a kinyújtott tésztát. A tészta bal külső harmadát ráhajtjuk a közepére, majd erre ráhajtjuk a jobb harmadot.
  6. A tésztát ekkor 90 fokkal elforgatjuk, majd újra kinyújtjuk, és következik a dupla hajtás..
  7. Ehhez kicsit hosszában szélesebb téglalapot nyújtunk - mert ezt már gondolatban négy részre osztjuk. A külső negyedeket a belső negyedekre ráhajtjuk, majd a két részt összehajtjuk. Oldalról nézve egy "S" alakban van feltekerve a tészta.
  8. A tésztát ezután letakarva 30 percig pihentetjük a hűtőben. A pihenő letelte után a fenti két hajtást megismételjük: egy szimpla, majd egy dupla, és újabb 30 percig pihentetjük.
  9. Ezután felhasználható vagy lefagyasztható.
  10. Jelen esetben kinyújtottuk, kis téglalapokra vágtuk. A protein pudingot kikavartuk a túrókrémmel, édesítettük, és a téglalap egyik oldalára halmoztuk. Meggyel, almával turbózható.
  11. A nem töltelékes részét berácsoztuk egy késsel, és ráhajtottuk a tésztára. Villával lelapogattuk az oldalát, lekentük egy tojással - és előmelegítve 200 fokon 10-15 percig készre sütöttük.
  12. (Egy másik forma, hogy behajtjuk a széleit, a közepébe teszünk pudingot és almakarikát és így sütjük ki!)

Ha pedig full diéta van, várunk ITT!

fornetti házilag

fornetti házilag teljes kiőrlésű tésztából

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!