-+=
Olvasási idő: 2 percMár a tavaszra hangolódunk – méghozzá nem is akárhogyan! Egy ISTENI citrusos mákos sajttorta DE tekercs érkezett, ami segíti a diétád! HOGY?
- szinte semmilyen szénhidrátot nem tartalmaz!!
- magas fehérjetartalma miatt abszolút alakbarát!
- annyira finom, hogy garantáltan mellette nem fogod kívánni a “csaló” kajákat!
- a mák miatt egészséges zsírokat is tartalmaz!
Érdekel még hogyan készíthetsz TÖBB NULLA SZÉNHIDRÁTOS finomságot? Akkor még egy tipp a Videóban – szintén azzal a Keep Calm kazeinnel, amellyel a tekercs készült! 🙂
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 15 perc |
Pihentetés | 30 perc |
Mennyiség |
szelet
|
Hozzávalók
A tészta
- 3 db tojás
- 3 db tojás fehérje
- 35 gramm darált mák
- 15 gramm Peak Keep Calm Casein fehérjepor citromos sajttorta ízben
- 4 gramm sütőpor
- ízlés szerint eritit
A krém
- 250 gramm ricotta
- 30 gramm Peak Keep Calm Casein fehérjepor citromos sajttorta ízben
- 1 db citrom leve
- ízlés szerint eritit
- ízlés szerint Peak Yummy Flav Powder cukormentes ízesítő por vanília álom íz 250g
- 50 ml víz
- 2 teáskanál express zselatin
Hozzávalók
A tészta
A krém
|
Elkészítés
- A tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük, külön edénybe a sárgáját, édesítőszert, vaníliát krémesre keverjük majd hozzá adjuk a darált mákot, fehérje port és a sütőport is.
- Ezután a tojásfehérje felét hozzá keverjük a masszához, és miután egyneművé vált a maradék tojásfehérje is mehet bele, de ezt már csak óvatos mozdulattal, hogy ne törjön össze.
- Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, előmelegített Sütőben 180 fokon 15 percig sütjük, majd pihentetjük 2 percet és a sütőpapírral együtt feltekerjük, így hagyjuk kihűlni.
- Míg sül elkészítjük a krémet, amihez a ricottát a citrommal a kazeinnel és az Édesítőszerrel kikeverjük, majd folyamatosan adagoljuk hozzá a tejet, majd a zselatin expresst.
- Miután kihűlt a piskóta, beletöltjük a krémet majd feltekerjük.
- Fél órát hagyjuk hűtőbe pihenni mielőtt felszeljük.