-+=
Olvasási idő: 2 perc

Azaz gyermekkorom egyik nagy kedvence!

Nem telt el úgy szülinap, névnap vagy bármilyen esemény a 90-es években, hogy valaki ne csinált volna (legalábbis az én családomban egész biztosan… ) aztán szépen lassan kikopott a szakácskönyvekből és évek óta sehol nem is ettem ilyen tortát.

Az új magyar süti ízű fehérjék juttatták eszembe ezt az elfeledett finomságot, így nem is volt kérdés mi lesz a következő recept, amit elkészítek.

Totálisan Ingyenes a kiszállítás! + 33%OFF mindenre! Csak pár nap!

Persze egy kicsit megreformálva. A piskótát én készítettem, gluténmentesen rizslisztből, édesítőszerrel. A pudingpor szintén a gluténmentes verzió, amit rendes tej helyett kókusztejjel készítettem, így nem kevés zsiradékot spóroltam meg vele.

Tápanyagadatok
Retro gyümölcstorta
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 136 Ebből zsírsavak (kcal) 27
% DV (napi érték)*
Összes zsír 3g 5%
Szénhidrát 21g 7%
Fehérje 6g 12%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 10 perc
Pihentetés 1-2 óra
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A piskóta
  • 4 db tojás
  • 2 evőkanál Szafi ötszörös erősségű édesítő
  • 90 gramm rizsliszt
Tetejére:
  • 1 csomag csomag tortazselé (leírás szerint elkészítve)
  • 400 gramm édesítőszerrel készült barackbefőtt
  • 1 csomag áfonya
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 10 perc
Pihentetés 1-2 óra
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A piskóta
  • 4 db tojás
  • 2 evőkanál Szafi ötszörös erősségű édesítő
  • 90 gramm rizsliszt
Tetejére:
  • 1 csomag csomag tortazselé (leírás szerint elkészítve)
  • 400 gramm édesítőszerrel készült barackbefőtt
  • 1 csomag áfonya
Elkészítés
  1. Első körben elkészítjük a pudingot. Egy shakerben összerázzuk a fehérjeport a tejjel, így nem lesz csomós. Ezután mindent a csomagolás szerint csinálunk és hagyjuk kihűlni.
  2. A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
  3. A sárgáját egyesével a fehérjéhez keverjük majd az édesítőszert és a lisztet is, ezt azonban már csak kézi habverővel vagy spatulával óvatosan!
  4. Egy tortaformát nagyon alaposan kizsírozunk, lisztezünk és beleöntjük a masszát, 180 fokon 10 perc alatt megsütjük.
  5. Hagyományos hullámos szélű tortaformát használtam, amiben nagyon szeret leragadni a tészta bármit is csinál az ember. Én azt tapasztaltam, hogy ha zsírral van kikenve úgy nagyobb eséllyel jön ki szépen a formából.
  6. Miután elkészült borítsuk fejjel lefelé egy deszkára vagy bármire, fedjük le nedves konyharuhával és így hagyjuk teljesen kihűlni.
  7. Ezzel a módszerrel nekem sikerült kiszednem a formából, bár így is kicsit meggyötört lett a széle szegénynek.
  8. Miután kiszedtük formából eloszlatjuk rajta a már kihűlt pudingot és szépen rárakosgatjuk a felszeletelt barackot, vagy nektek tetsző gyümölcsöt.
  9. A tortazselét is elkészítjük a csomagolása szerint és ha már nem túl folyós belülről kifelé haladva rácsorgatjuk.
  10. Mehet a hűtőbe 1-2 órára és kész is.

Így készül a ZSERBÓS palacsinta!

gyümölcstorta

gyümölcstorta cukormentesen

Töltsd le INGYEN a Ketogén DIÉTÁS étrended!