A sajttorta nem épp egy diétás eleség… ellenben nagyon finom, és sokan rajongunk érte… számításom szerint Te is, hiszen ezért vagy ITT! Most megmutatom, hogyan tudod abszolút zsírszegényen, egészségesen és szuper fehérjedúsan elkészíteni – hogy aztán a bikini-forma ne legyen veszélyben!
A dolog úgy indult, hogy a kedvenc Peak 100% pisztáciavajamhoz egy sajttorta receptet kerestem, amit nagyon egyszerűen átalakítottam egészséges, alacsony kalória- és magas fehérjetartalmú édességgé!
Az alap egy vajas, darált magos tészta, amit nagyon könnyen megoldottam: a pisztáciavaj egyben mag is és vaj is. 🙂
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
A tetejére a zsíros krémsajt helyett sovány krémtúrós, görög joghurtos krémet készítettem, amit még egy kis fehérjeporral is felturbóztam.
Így egy nagyon jó összetételű és a díszítés miatt dekoratív tortát sikerült készítenem. 🙂
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 10+20 perc |
Mennyiség |
szelet
|
- 50 gramm Peak Pistachio 100% pisztáciavaj
- 50 gramm light maragin
- 80 gramm zabpehelyliszt
- 3 evőkanál eritrit
- 250 gramm sovány krémtúró
- 100 gramm görög joghurt
- 30 gramm Peak Slim Keep Calm Casein fehérjepor madártej ízben
- 2 db tojás
- fél db citrom leve
- 3 evőkanál eritrit
- 100 gramm fagyasztott áfonya
Hozzávalók
A tésztához:
A krémhez:
|
- A sütőt melegítsd elő 160 °C-ra, közben készítsd el a tésztát: keverj össze egy tálban minden hozzávalót és gyúrd össze. Ha túl ragacsos lenne, adj hozzá még egy kis lisztet.
- Nyújtsd ki a tésztát kb. 0,5 cm vastagra, majd egy 20-22 cm-s kerek szilikon formába nyomkodd bele. Süsd elő kb. 10 percig. Közben készítsd el a krémet: jól keverj össze minden hozzávalót, kivéve az áfonyát.
- Vedd ki a félig sült tésztát a sütőből, majd öntsd rá és szép egyenletesen oszlasd el rajta a krémet. A gyümölcsöt szórd a tetejére.
- Süsd tovább kb. 20 percig, vagy amíg látod, hogy már megszilárdult a túrós réteg.
- Hagyd kicsit hűlni, utána nagyon könnyen kivehető lesz a formából.
- A tetejét díszítsd másik bogyós gyümölcsökkel: én a tavalyi lefagyasztott fehér eper termésből tettem rá pár szemet, mert nagyon szépen mutat rajta, de szerintem piros bogyókkal is nagyon cuki lenne. 😀 Ezen kívül kis darabkákra vágtam pár szem pisztáciát és azzal szórtam meg a torta tetejét.
- Langyosan is nagyon finom... de a hűtőbe 1-2 órát békén hagyva, majd előkapva... NA ÚGY LESZ AZ IGAZI tavaszi frissülés!!!