Nos! Nagyon izgatottan, kissé zabosan, ámde reményekkel (és proteinnel) telve felsorakoztak a Peak legújabb kis üdvöskéi… avagy a vééégre ELRONTHATATLAN túrógombócok!
Ugye Te is utálod, amikor a gombócok főzésnél atomjaira hullanak (- az álmaiddal együtt, hogy végre diétakompatibilisen begombócozol…) HÁT ŐK NEM FOGNAK CSERBEN HAGYNI!
Érdekel a titkuk? Akkor figyelj!
Az egyik az, hogy bizony a reform gombócoknak idő kell arra, hogy megérjenek a főzésre. Azaz! Pár órára, de ha kitartó vagy (és nem halsz épp éhen), akkor egy egész éjszakára érdemes az összekavart masszát pihentetni hagyni. A zab felszívja a folyadékot, és főzésnél garantáltan masszív kis gombócok fognak lubickolni!
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
A másik elem, ha plusz nedvszívó cuccot – mondjuk útifű maghéjat tolsz a cuccba. Ettől még jobban fog összetapadni a massza, ráadásul kalória nélkül növeled a rostos tartalmukat!
Még egy tipp! A gombóckák igen kényesek, a gyöngyöző, enyhén forró pancsolást szeretik – így ne hajítsd őket egyből a forró habokba!
OFF!!! Akik szeretnél élőben is tesztelni, hogy bizony a fitt és reform sütik mennyire finomak, azok megtehetik! 2018. szeptember 15: Peak-piknikre kihozzuk a Peak konyha kedvenceit: eszem, iszom, dínom, dánom… ajándékokkal… és talán pont ezekkel a kis gombócokkal! Gyereeeee!!!
ITT az esemény: https://www.facebook.com/events/1884953684860658/
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 10 perc |
Pihentetés | 2-3 óra |
Mennyiség |
darab
|
- 500 gramm zsírszegény túró
- 90 gramm darált zabpehely
- 30 gramm Peak Slim Secret Protein fehérjepor zsírégetőkkel Túrós-citromos 1000g
- 2 db tojás (L vagy XL) ha picik akkor tegyél hozzá még egy fehérét!
- 2 teáskanál útifű maghéj csapottan!
- ízlés szerint édesítő
- pár csepp citromlé
- darált zabpehely vagy zabkorpa
- fahéjas eritrit
- Peak Slim Secret Protein fehérjepor zsírégetőkkel termékminta Túrós-ciromos 50 g
Hozzávalók
A gombócokhoz
A hempergőhöz:
|
- A gombóc tészta hozzávalóit egy botmixerrel homogénre keverjük.
- Kábé 2-3 órára nyugton hagyjuk a masszát, még zab-barátunk és az útifű megszívja a helyzetet. A legjobb, ha éjszakáztatjuk őket - de hát nem minden gombócra éhes ember türelmes...:))
- Ha letelt a türelmi idő, akkor nedves mancsokkal gombócokat formálunk, és csatasorba állítva az enyhén fortyogó lábasba pateroljuk őket.
- Pár perc alatt felbukkannak a gombóckák, így egy szűrővel szépen annyi a dolgunk, hogy kihalásszuk őket, és a hempergőbe dobjuk.
- A zabdara-eritrit-kis fehérje kombó tökéletes bunda a gombócoknak - persze aki nagyon újvonalat képvisel, az mákba, dióba is terelheti a drágaságokat 🙂 tiltakozni nem fognak!
- Ha elkészültek, picit vár, még kihűlnek, majd lehet fogyasztani! Mondjuk egy málnaturmixos joghurt szósszal? 🙂