-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Ki ne emlékezne a jó kis iskolai meggyes piskótára, mert én, amikor ezt a sütit megízlelem, mindig bevillan, ahogy a menzán kanál és tányércsörömpölés közepette majszoltam az osztálytársaimmal ezt a fajta édességet. Idézzük fel az iskolai éveket, de végre diétásan!

Meggyes piskóta

Hozzávalók:

Diétás meggyes piskóta

Elkészítés:

33% OFF mindenre a Peakshopban! Szabadságra ment a grafikusunk! + Sör és Fagyi kupon is a Tiéd!

A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját fehéredésig kikeverjük az eritritollal, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót: zabpehelyliszt, fehérjepor, víz, sütőpor, citromlé. Ha egy kicsit lazára sikerülne, akkor adhatunk még hozzá zabpehelylisztet, viszont, ha túl sűrű lenne, akkor pedig vizet.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük és összedolgozzuk a tojássárgás masszával, vigyázz, hogy ne törjön össze a hab. Miután kész megszórjuk a zabpehelylisztbe forgatott meggyel, mert így nem süllyed le az aljára, sajnos én kihagytam ezt a mozzanatot, így az össze a süti alján landolt. Irány a sütő 175 fokon 25 perc.

retro-meggyes-piskota

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!