Ez egy nagyon egyszerű, gyors és hűsítő vendégváró édesség, mindenkinek ajánlom, főleg a nagyon édesszájúaknak. 24 cm átmérőjű üvegtálba készítettem el, de természetesen kis pohárkákba is szervírozható vagy kevesebb hozzávalóból.
Legényfogó torta
Hozzávalók:
- 1 üveg cukormentes baracklekvár
- 1 dl meleg víz
- 200 gr (~24 db) cukormentes babapiskóta
- rumaroma (ízlés szerint, de ez lehet tearum is.)
- 750 gr light mascarpone krémsajt
- 3 adag Peak Protein Puding – csokoládé ízű (vízzel kikeverve)
- 2 ek. Slim Secret Protein – rumos-csoki ízű ízlés szerint – elhagyható
- 1 üveg cukormentes magozott meggybefőtt
- 1 db cukormentes tejszínhab (spray)
Legényfogó torta recept
Elkészítés:
A baracklekvárt a meleg vízzel és a rum aromával kikeverjük, és ebbe áztatjuk bele a babapiskótákat, ha van kedved, akkor süthetsz hozzá házi babapiskótát is, sajnos nekem nem fért bele az időmbe.
Itt több variáció létezik, mert az eredeti receptnél 1 üveg nutellát kell a krémsajthoz melegíteni, ezt próbáltam meg átvariálni. A mascarpone krémsajtot alaposan kikevered az előre vízzel elkészített fehérjés pudinggal, de természetesen csaphatsz hozzá 2 evőkanál rumos-csokis proteinport a jobb íz hatás elérése érdekében. Kóstold meg, ha nem elég édes, akkor mehet bele egy kis édesítő vagy 2 ek. mogyoróvaj.
A másik lehetőség, hogy a mascarpone krémsajtot előre kifőzött édesítős csokipudinggal és 2 ek. mogyoróvajjal kikeverjük. (Itt is mehet a fehérjepor, ízlés szerint.)
Rétegezés:
A tál aljára mehet a baracklekváros, rumos babapiskóta, arra a mascarponés pudingos krém, egy sor tejszínhab, megszórod meggybefőttel és kész is első réteg, majd ugyanezt megismétled. Szóval:
- babapiskóta
- mascarponés krém
- tejszínhab
- meggybefőtt
Pár órára berakjuk a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek, majd fogyasztható is.