-+=
Olvasási idő: 2 perc

Bemutatkozunk!!! Ő a LEGGONOSZABB sajttorta a világon… de hááát… mitől lehet ennyire gonosz egy sajttorta?

  • mert aljas
  • mert kétszínű
  • ahhh, és mert abbahagyhatatlanul finooom :))

Igen, képzeljétek… sok-sok kísérletezés után VÉGRE sikerült tökéletes sajttorta-aljzatot készítenem, bolti kekszek nélkül!!! Eddig sajnos mindig morzsálódtak, szárazak voltak… meg olyan kemények, amik egy laza fogsorú családtagnak bizony komoly kihívások árán lehetett volna csak beadagolni… de ez már a múlté! Innentől megvan a tökély, csak ezzel fogok dolgozni – és neked is ajánlom, hiszen tényleg csak pár alapanyag!

És hogy mi a garancia arra, hogy tényleg finom – diétás, zabos, proteines volta ellenére is? Az, hogy a csülökfanatikus, minden reform sütitől ódzkodó apukám ezt írta ma nekem email-en az átvitt szeletkére:

33% OFF mindenre a Peakshopban! Szabadságra ment a grafikusunk! + Sör és Fagyi kupon is a Tiéd!

“…A sütire visszatérve én nem éreztem benne a túró ízt, szinte meggyes lepényként omlott szét a szájban. Szép kivitel nagyon jó ízzel. Ilyet a boltban sem kapsz, mivel tudom ez szinte csak egészség…” :)) Hát kell ennél több elismerés? Hát nem 🙂

Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 50 perc
Pihentetés 1 este
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
Az aljzat
  • 100 gramm (gluténmentes) zabpehelyliszt
  • 20 gramm kókuszliszt
  • 60 gramm kókuszolaj
  • 1 db tojássárgája
  • ízlés szerint édesítő
  • ízlés szerint fahéj
A krém
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 50 perc
Pihentetés 1 este
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
Az aljzat
  • 100 gramm (gluténmentes) zabpehelyliszt
  • 20 gramm kókuszliszt
  • 60 gramm kókuszolaj
  • 1 db tojássárgája
  • ízlés szerint édesítő
  • ízlés szerint fahéj
A krém
Elkészítés
  1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd a sütőpapírral bélelt kapcsos tortaforma (18 cm-es) aljába nyomkodjuk egy pohár aljának a segítségével. Vagy az öklöddel.
  2. Berakjuk a sütőbe az alapot és 10 percig elősütjük. Vegyük ki hűlni, ha ez kész.
  3. A krém alapanyagait egy robot-/turmixgéppel habosra verjük - majd ketté választjuk.
  4. A torta aljára szórj fahéjas meggyet bőven.
  5. A krém egyik felébe turmixolj még pár szem meggyet, és öntsd a zabos, meggyes alapra.
  6. Erre jön a fehér krém, amiben nem piszkálunk bele semmit.
  7. Párszor csapd oda óvatosan a pulthoz a tortát, hogy a buborékok kijöjjenek - így sokkal egyenletesebb felületű lesz a sütid. (Ha nem, az sem baj, hiszen kis meggyes joghurtos krémmel tökéletesen be lehet fedni - ahogy én is tettem :))
  8. Előmelegített sütőben, 160 fokon 50 percig sütöttem. A lényeg, hogy ha a közepe még éppen hogy képlékeny állagú, és/vagy elkezd barnulni a teteje, akkor zárjuk el a sütőt, és hagyjuk benne kihűlni.
  9. Mindenképp kell hozzá a türelem, mert hűtőbe téve olyan 3-4 óra után fogyasztható, de igazából az a legjobb, ha egy estét pihizik és csak utána esel neki.

Több sajttorta ITT!

sajttorta

proteines sajttorta

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!