A túró vagy Cottage cheese, majdnem sajt. A tejből túró készül, majd a túróból sajt.
A túrót szeretjük, én is imádom beédesítve és gyümölcsökkel, egy kis Slim Secret Proteinnel. A diétád végén járva, a benne lévő szénhidrát mennyiség miatt érdemes ügyelni arra, mennyit eszel belőle. De a legütősebb verzió, ha valamilyen süteményt csinálsz belőle, mert nem csak szuper fehérjeforrás, hanem nagyon finom és elég sokoldalúan alkalmazható.
Most is volt otthon egy 1/2 kg-s adag és túrós sütirecepteket nézegettem! 😀
Akkor találtam egy habos tetejű, belül tojássárgájás-krémes, kakaós alapú sütit. Ezt picit felturbóztam, mert én fehérjés túrókrémet tettem bele, sőt, az egy réteget kevésnek találtam, így még egy csokis-mogyorókrémeset is csináltam hozzá. Így egy szép, magas, vékony tésztájú, csupa töltelék és hab sütim lett. Igazi fehérjebomba lett, elég alacsony szénhidráttartalommal.
Minden 3. INGYEN, hiszen JÖN a tavasz - bármit bármivel kombinálhatsz, 550 féle német és japán termék közül + 3 Kollagén Mini is a Tiéd! Tankolj be KORÁN!

Én 20 nagyobb kockára vágtam, így egy db tápanyagtartalma a következő:
107 kcal, 11 g fehérje, 4 g szénhidrát, 5 g zsír
Burkolásra felkészülni lányok! 🙂
Igen ezt túléltem! 🙂
Előkészítés | 20 perc |
Sütés/főzés | 30 perc |
Pihentetés | 15 perc |
Mennyiség |
nagy kocka
|
- 10 gramm zsírszegény kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
- 10 gramm zsírszegény túró
- 80 gramm light margarin
- 60 gramm zabpehelyliszt
- 5 evőkanál Dia-Wellness édesítőszer 1:4
- 1 darab tojás
- 50 gramm Peak Slim Keep Calm Casein fehérjepor madártej ízben
- 2 darab tojás sárgája
- 100 gramm görög joghurt
- 250 gramm zsírszegény túró
- 50 gramm Peak Slim Secret Protein fehérjepor zsírégetőkkel Csokoládés-mogyorókrémes 1000g
- 60 gramm Peak Wheytella cukormentes fehérjés mogyorókrém
- 2 darab tojás sárgája
- 250 gramm zsírszegény túró
- 4 darab tojásfehérje
- csipet só
- 4-5 evőkanál Dia-Wellness édesítőszer 1:4
- fél citrom héja
Hozzávalók
Az alap
Túrós réteg 1.
Túrós réteg 2.
A hab
|
- A süti alapjához először dolgozd össze az eritritet, a tojást és a margarint, majd add hozzá apránként a száraz összetevőket is: a lisztet, a kakaóport és a sütőport.
- A masszát oszlasd el egy szilikon forma alján.
- A túrós rétegek elkészítése nagyon egyszerű: keverd össze az összes hozzávalót. A legjobb, ha az elején botmixerrel csinálod, mert így a rögös állagú túró kicsit krémesebb lesz (de ne turmixold telejsne krémmé, mert úgy nem az igazi!) és mindent jobban össze tudsz dolgozni. Először a vaníliás, utána a csokis-mogyorókrémes réteget kend a formába.
- Tedd be a sütőbe kb. 20 percre 180 °C-ra. 5 perccel mielőtt kivennéd, állj neki a hab elkészítésének: a 4 tojás fehérjéből egy csipet só, egy kis citromlé és pár ek. eritrit hozzáadásával verj kemény habot. Kend a habot a süti tetejére és kicsit kisebb lángon (kb. 150 °C) süsd kb. 10-15 percig, amíg enyhén el nem kezd barnulni a teteje. Ha elkészült, várj, míg picit hűl és szépen szeletelhető lesz.