Ha szereted a mákot és a citromos-vaníliás sütiket, IMÁDOD A MÁKOS GUBÁT…. akkor ezt a desszertet muszáj elkészítened! Nagyon gyors, egyszerű, mutatós és isteni finom! 🙂
(LÁTTAD? Itt van diétás Mákos Guba csomagunk, 30%OFF-al egybepakolva is – ebben ehhez a recepthez is MINDEN benne van!)
Sőőőőt, ez a mákos-krémes tekercs piskótája egyáltalán NEM TARTALMAZZ LISZTET!
Mivel helyettesítettem?
Tökéletes választás a liszt helyett a Peak caseinpor! Ezzel nem, hogy szénhidrátszegényebb lesz a piskóta,de fehérjedúsabb és lágyabb is tőle!
A Keep Calm Dessert Casein fehérjepor nagyon jól sűrít, még akár pudingot is tudsz belőle kavarni! Piskótába keverve pedig jól tartja a tésztát, rostban gazdag, puhább!
Ebbe a mákos piskótába nagyon jól passzol a madártej ízű casein!
Természetesen nem hagyhattam ki belőle a Peak vegán mákkrémét is, ami a családom nagy kedvence! Bármilyen sütibe keverve, vagy akár kekszre kenve, sőt magában is eheted, hiszen cukormentes, glutén és laktózmentes is!
Valaki szemet is vetett erre az isteni desszertre……:D…. Mákos Guba a tisztességes neve, a recepthez méltóan imádja is 🙂
Előkészítés | 30 perc |
Sütés/főzés | 15 perc |
Mennyiség |
rúd
|
- 4 db tojás
- fél tasak sütőpor
- 1 tasak cukormentes vaníliás cukor
- fél db (bio) citrom reszelt héja
- 30 gramm Peak Keep Calm Dessert Casein fehérjepor madártej ízben
- 1 evőkanál Peak Poppy Cream mákkrém
- 30 gramm darált mák
- 4 dl cukormentes növényi tej
- 1 csomag cukormentes vaníliás pudingpor
- 1 db (bio) citrom reszelt héja és leve
- ízlés szerint eritrit
- 20 gramm Peak Keep Calm Dessert Casein fehérjepor madártej ízben
- 1 kávéskanál vanília aroma
Hozzávalók
Piskótához:
Krémhez:
|
- A piskóta elkészítéséhez, először a tojásokat válaszd ketté. A fehérjét verd kemény habbá, egy kis eritrittel és egy csipet sóval. A tojássárgájákat keverd el a citrom héjával és a mákkrémmel. Egy tálba keverd el a caseinport, a mákot , a cukormentes vaníliás cukrot és a sütőport.
- A felvert tojásfehérjéhez óvatosan add hozzá a tojássárgás masszát, majd keverd el benne óvatosan a mákos, sütőporos caseinport is. Egy sütőpapírral bélelt tepsire öntsd ki és óvatosan egyengesd el rajta. 180 fokon 15 perc alatt készre sül.
- Ha kész, hagyd picit hűlni, majd még melegen sütőpapírral együtt tekerd fel és hagyd teljesen kihűlni. Ezalatt készítsd el a krémet: A vaníliás pudingot a cukormentes növényi tejben főzd meg. Add hozzá az eritritet, a citrom héját, levét és a vanília aromát is. Ha nem túl sűrű, adj hozzá még caseint! Hagyd teljesen kihűlni.
- Ha megdermedt, kend meg vele a piskótát és jó szorosan tekerd fel. A krémből kenj a tekercsre is!
- Ízlés szerint szórd meg a tetejét darált mákkal, esetleg kenhetsz rá mákkrémből is! Jó hír, hogy azonnal ehető! 🙂