-+=
Olvasási idő: 2 perc

Ha szereted a mákot és a citromos-vaníliás sütiket, IMÁDOD A MÁKOS GUBÁT…. akkor ezt a desszertet muszáj elkészítened! Nagyon gyors, egyszerű, mutatós és isteni finom! 🙂

(LÁTTAD? Itt van diétás Mákos Guba csomagunk, 30%OFF-al egybepakolva is – ebben ehhez a recepthez is MINDEN benne van!)

Sőőőőt, ez a mákos-krémes tekercs piskótája egyáltalán NEM TARTALMAZZ LISZTET!

Mivel helyettesítettem?

30% OFF + Ingyenes Szállítás a Peak Télapótól! Most használd ki!

Tökéletes választás a liszt helyett a Peak caseinpor! Ezzel nem, hogy szénhidrátszegényebb lesz a piskóta,de fehérjedúsabb és lágyabb is tőle!

A Keep Calm Dessert Casein fehérjepor nagyon jól sűrít, még akár pudingot is tudsz belőle kavarni! Piskótába keverve pedig jól tartja a tésztát, rostban gazdag, puhább!

Ebbe a mákos piskótába nagyon jól passzol a madártej ízű casein!

Természetesen nem hagyhattam ki belőle a Peak vegán mákkrémét is, ami a családom nagy kedvence! Bármilyen sütibe keverve, vagy akár kekszre kenve, sőt magában is eheted, hiszen cukormentes, glutén és laktózmentes is!

Valaki szemet is vetett erre az isteni desszertre……:D…. Mákos Guba a tisztességes neve, a recepthez méltóan imádja is 🙂

 

Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 15 perc
Mennyiség
rúd
Hozzávalók
Piskótához:
Krémhez:
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 15 perc
Mennyiség
rúd
Hozzávalók
Piskótához:
Krémhez:
Elkészítés
  1. A piskóta elkészítéséhez, először a tojásokat válaszd ketté. A fehérjét verd kemény habbá, egy kis eritrittel és egy csipet sóval. A tojássárgájákat keverd el a citrom héjával és a mákkrémmel. Egy tálba keverd el a caseinport, a mákot , a cukormentes vaníliás cukrot és a sütőport.
  2. A felvert tojásfehérjéhez óvatosan add hozzá a tojássárgás masszát, majd keverd el benne óvatosan a mákos, sütőporos caseinport is. Egy sütőpapírral bélelt tepsire öntsd ki és óvatosan egyengesd el rajta. 180 fokon 15 perc alatt készre sül.
  3. Ha kész, hagyd picit hűlni, majd még melegen sütőpapírral együtt tekerd fel és hagyd teljesen kihűlni. Ezalatt készítsd el a krémet: A vaníliás pudingot a cukormentes növényi tejben főzd meg. Add hozzá az eritritet, a citrom héját, levét és a vanília aromát is. Ha nem túl sűrű, adj hozzá még caseint! Hagyd teljesen kihűlni.
  4. Ha megdermedt, kend meg vele a piskótát és jó szorosan tekerd fel. A krémből kenj a tekercsre is!
  5. Ízlés szerint szórd meg a tetejét darált mákkal, esetleg kenhetsz rá mákkrémből is! Jó hír, hogy azonnal ehető! 🙂

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.