-+=
Olvasási idő: 3 perc

Gesztenyekrémes piskótateki  – igazi téli sütike, ráadásul egy kis csavarral, hiszen kétszínű lett! (Ha Neked erre nincs kedved, természetesen egy színnel is megcsinálhatod!)

Nem tudom, Te hogy vagy vele, de azért a tél nem feltétlen a markáns fogyókúrás időszakok egyike. Nálam nem! :)) Mert jójó, MUSZÁJ FIGYELNI arra, hogy ne szaladjon meg a kalória – ugye most jobban berejtőzhetünk a pulcsik mögé…:)) – mert aztán annál többet kell januárban ledolgozni.

És hááá’ miért csinálnánk magunknak plusz munkát, amikor EGYSZERRE LEHET enni finomat és diétásat?! Ez a reci:

30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!

  • zablisztes teki alappal
  • cukormentes
  • zsírszegény gesztenyekrémes töltivel készült!!!

VÉGRE SIKERÜLT amúgy a zabpiskótánál a TÖKÉLETES ARÁNYOKAT belőni: mert a zab (és én használok fehérje port (kazeint) is, a szénhidrát csökkentés miatt) nagyon erősen nedvszívó, így a hagyományos 1tojás-1ek liszt-1ek cukor nem is működik. Pláne mert most egy evőkanál nahhh… lehet 10g eltérés is!!

A másik, amit már régóta tudok: a Peak AZONNAL EHETŐ diétás krémek és a Skyr joghurt vagy túró jobb kombót alkot bármely „vajkrémnél” – és szépen formázható is!

… de mik azok az AZONNAL EHETŐ diétás krémek? (Bővebben IDE KATT!)

Segítségemre szokott lenni MINDIG a Peak AZONNAL ehető, diétás krémjei, amit tényleg akár önmagukban is lehet enni, vagy belekenni bármibe… most a Peak WHEYDREAM csokis mogyoró krémje került elő. 

Ez CUKORMENTES és fehérjés… igazi mogyikrém feeling!


Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 10 perc
Pihentetés 2-3 óra
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
Hozzávalók a tekercs tésztához:
Hozzávalók a krémhez:
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 10 perc
Pihentetés 2-3 óra
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
Hozzávalók a tekercs tésztához:
Hozzávalók a krémhez:
Elkészítés
  1. A tojásokat válaszd ketté. A sárgáját keverd ki habosra vízzel, és a fele eritrittel.
  2. A száraz hozzávalókat is keverd össze.
  3. A tojásfehérjét a maradék eritrittel felverjük - legyen tartásaa habnak de nem kell betonkeményre. Keverjük óvatosan bele a sárgás részt, majd a szilárdat, 3 részletben. ÓVATOSAN, ne törjön össze a hab!!
  4. Töltsük a felét nyoózsákba - és a másik felébe tegyünk kakaóport, és szintén töltsük nyomózsákba. Párhuzamosan csíkozzuk, átlósan, egyszer egyik, egyszer másik színnel. Picit rázzuk meg a tepsit a végén, hogy szépen elterüljön.
  5. Előmelegítve süsd 12 percig 180 fokon.
  6. Miután kivettük a sütőből, egy nedves konyharuha segítségével tekerjük fel.
  7. Oldd fel a vízben a zselatint. Utána a gesztenyepüré és a Skyr joghurt, Whey dreamet keverd el, majd mehet bele a zselatin. (ha bekötött, mikróban melegítsd fel, de ne forrald)
  8. Kenjük a piskótalapra a meggylekvárt (elhagyható, de nagyon finom), kenjük meg a krémmel, és tekerd fel, mint a szőnyeget! Arra figyeljünk, hogy ahogy tekerjük, úgy fogjuk kifele nyomni a krémet, így érdemes kifelé haladva egyre kevesebbet beletenni!

Diétás sütik MÉG ITT!

diétás piskótatekercs

diétás gesztenyés piskótatekercs

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.