Gesztenyekrémes piskótateki – igazi téli sütike, ráadásul egy kis csavarral, hiszen kétszínű lett! (Ha Neked erre nincs kedved, természetesen egy színnel is megcsinálhatod!)
Nem tudom, Te hogy vagy vele, de azért a tél nem feltétlen a markáns fogyókúrás időszakok egyike. Nálam nem! :)) Mert jójó, MUSZÁJ FIGYELNI arra, hogy ne szaladjon meg a kalória – ugye most jobban berejtőzhetünk a pulcsik mögé…:)) – mert aztán annál többet kell januárban ledolgozni.
És hááá’ miért csinálnánk magunknak plusz munkát, amikor EGYSZERRE LEHET enni finomat és diétásat?! Ez a reci:
- zablisztes teki alappal
- cukormentes
- zsírszegény gesztenyekrémes töltivel készült!!!
VÉGRE SIKERÜLT amúgy a zabpiskótánál a TÖKÉLETES ARÁNYOKAT belőni: mert a zab (és én használok fehérje port (kazeint) is, a szénhidrát csökkentés miatt) nagyon erősen nedvszívó, így a hagyományos 1tojás-1ek liszt-1ek cukor nem is működik. Pláne mert most egy evőkanál nahhh… lehet 10g eltérés is!!
A másik, amit már régóta tudok: a Peak AZONNAL EHETŐ diétás krémek és a Skyr joghurt vagy túró jobb kombót alkot bármely “vajkrémnél” – és szépen formázható is!
… de mik azok az AZONNAL EHETŐ diétás krémek? (Bővebben IDE KATT!)
Segítségemre szokott lenni MINDIG a Peak AZONNAL ehető, diétás krémjei, amit tényleg akár önmagukban is lehet enni, vagy belekenni bármibe… most a Peak WHEYDREAM csokis mogyoró krémje került elő.
Ez CUKORMENTES és fehérjés… igazi mogyikrém feeling!
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 10 perc |
Pihentetés | 2-3 óra |
Mennyiség |
szelet
|
- 5 db tojás
- 70 gramm zabpehelyliszt
- 30 gramm Peak Keep Calm Dessert Casein fehérjepor duplacsoki ízben vagy zabliszt
- 80 gramm eritit
- 60 ml víz
- 2 teáskanál kakaópor a tészta másik felébe kerül)
- 300 gramm Skyr joghurt vagy light mascarpone
- 10 gramm zselatinpor 30 ml vízben feloldva
- 3 evőkanál Peak Whey Dream Cream BIG cukor- és laktózmentes fehérjés mogyorókrém 1 kg
- 200 gramm cukormentes gesztenyepüré
- ízlés szerint édesítő és rumaroma
- cukoremntes meggylekvár opcionális
Hozzávalók
Hozzávalók a tekercs tésztához:
Hozzávalók a krémhez:
|
- A tojásokat válaszd ketté. A sárgáját keverd ki habosra vízzel, és a fele eritrittel.
- A száraz hozzávalókat is keverd össze.
- A tojásfehérjét a maradék eritrittel felverjük - legyen tartásaa habnak de nem kell betonkeményre. Keverjük óvatosan bele a sárgás részt, majd a szilárdat, 3 részletben. ÓVATOSAN, ne törjön össze a hab!!
- Töltsük a felét nyoózsákba - és a másik felébe tegyünk kakaóport, és szintén töltsük nyomózsákba. Párhuzamosan csíkozzuk, átlósan, egyszer egyik, egyszer másik színnel. Picit rázzuk meg a tepsit a végén, hogy szépen elterüljön.
- Előmelegítve süsd 12 percig 180 fokon.
- Miután kivettük a sütőből, egy nedves konyharuha segítségével tekerjük fel.
- Oldd fel a vízben a zselatint. Utána a gesztenyepüré és a Skyr joghurt, Whey dreamet keverd el, majd mehet bele a zselatin. (ha bekötött, mikróban melegítsd fel, de ne forrald)
- Kenjük a piskótalapra a meggylekvárt (elhagyható, de nagyon finom), kenjük meg a krémmel, és tekerd fel, mint a szőnyeget! Arra figyeljünk, hogy ahogy tekerjük, úgy fogjuk kifele nyomni a krémet, így érdemes kifelé haladva egyre kevesebbet beletenni!